Werelds grootste boomhut, geïnspireerd door God

Deze reusachtige boomhut staat in Crossville, Tennessee. Hij werd gebouwd door Minister Horace Burgess. Gedurende 14 jaar bouwde hij aan zijn “Ministers Treehouse”. Hij bouwde deze gigantische boomhut zonder bouwtekening of plan.

Boomhut geïnspireerd door God

Dit bouwwerk is niet zomaar een groot uitgevallen boomhut, het is een zelfgebouwde kerk. In 1993, terwijl Minister Horace Burgess aan het bidden was, vertelde god hem: “als je een boomhut bouwt, kom je nooit materiaal te kort”. Geïnspireerd door die visie, ging de Minister aan de slag en bouwde de grootste boomhut ter wereld.

De boomhut is 97-meter hoog en wordt ondersteunt door een (nog levende) witte eik van 80 meter hoog en een diameter van 12 meter. De boomhut-kerk steunt nog eens op zes andere eiken.

Grootste boomhut ter wereld

Reeds 14 jaar voegt Minister Burgess dingen toe aan zijn boomhut, hij spendeerde slechts $12 000 Dollar aan de boomhut en had nooit materiaal te kort! Gedurende die periode groeide de boomhut tot een werkelijk monument, de Minister kan zijn doel: “De grootste kerk ter wereld bouwen” als geslaagd zien. De boomhut is 90 meter hoe, heeft 80 kamers verdeeld over 5 verdiepingen, afgewerkt met een kerk en een klokkentoren. Deze klokkentoren in de top van de boomhut is voorzien van flessen, die als klokken dienen voor het dagelijkse klokkenspel.

Iedereen is welkom

In zuiderse stijl is elke hoek van de boomhut omgeven door een terras. Er staan geen “privé terrein”- of “niet klimmen”-borden rond de boomhut. Burgess zegt dat de boomhut Gods huis is, hier is iedereen welkom! Vanaf de top van de boomhut kan je het woord “Jesus” zien, uitgewerkt in bloemen en planten op een nabij gelegen veld.

 

20/06/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?