Wegdromen in je zomerse hangmat

Als de temperatuur warmer wordt, neemt het aantal mensen dat buiten wil ontspannen toe. Een oude versleten tuinstoel is daarvoor niet meteen de juiste keuze. Ontspan in een swingende hangmat met een drankje, een boek en de middagzon.

Een hangmat kiezen

Er zijn honderden hangmatten en schommelstoelen om uit te kiezen. Het is dus een uitdaging om de juiste hangmat te vinden. Zet alle voor- en nadelen van elke hangmat of –bed op een rij. Daarbij zijn de capaciteiten van je tuin ook belangrijk. Indien je geen boom, muur of balk hebt om de hangmat aan te bevestigen kies je bijvoorbeeld best voor een hangmat met frame. Zodra je hiervan bewust bent kan de zoektocht beginnen. Je vindt niet wat je zoekt? Je kan natuurlijk ook zelf een hangmat maken!

Zweven in je hangmat

Als we aan een hangmat denken, denken we meteen aan een kleurrijk zijl tussen twee bomen waarin we heerlijk kunnen ontspannen. Helaas heeft niet iedereen twee evenwijdige bomen in zijn tuin. Selecteer twee stevige ophangpunten zoals een balk, boom of muur om de hangmat aan te hangen. Controleer zorgvuldig of de ophangpunten voldoende gewicht kunnen dragen.

Met beide voeten op de grond

Je hebt schrik dat de ophangpunten niet voldoende stevig zijn? Geen paniek, er bestaan tegenwoordig ook hangmatten met een frame of standaard. Zo kan je kiezen tussen een hangmat met een houten frame, een metalen frame of met een volledige behuizing. Je kan evenzeer heerlijk schommelen en wegdromen!

Tweepersoons hangmat

Om met z’n tweeën te genieten in de namiddagzon bestaan er ook tweepersoons hangmatten. Ze bestaan net als de eenpersoons hangmatten om op te hangen of met een frame. Voor de gezinsmensen onder ons: er bestaan zelfs hangmatten voor het héle gezin! Let er wel op dat je extra stevig ophangpunten kiest voor deze tweepersoons hangmatten. Hoe meer gewicht er in de hangmat ‘hangt’ hoe sterker dat de ophangpunten moeten zijn!

Design hangmatten in alle geuren en kleuren

27/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?