Vergeet nooit meer het licht uit te doen dankzij de intelligente ‘domotica-stekker’ van Zuli

Verschillende technologiebedrijven, waaronder Apple, zijn volop bezig met de ontwikkeling van een eigen domoticasysteem. Een veelbelovend project op dat vlak is de Zuli Smartplug, dat momenteel door een jong team van Amerikaanse ingenieurs in elkaar wordt gebokst! Het is een ‘intelligente stekker’ voorzien van Bluetooth waar je eender welk elektrisch apparaat op kan aansluiten. Vervolgens neemt je smartphone de controle van je over. Is je interesse gewekt?

Hoe werkt de Zuli Smartplug?

De Zuli Smartplug maakt van je smartphone een domotica controlecenter. Hoe het dat klaarspeelt? Door al je elektrische apparaten met elkaar én met je smartphone te laten communiceren via Bluetooth. Daardoor wordt het mogelijk om alles via je telefoon aan te sturen. Door een eenvoudige druk op de knop krijg je ook allerhande informatie over het verbruik van al je toestellen.

Een volautomatisch domotica-systeem

De Smartplug kan ook detecteren wanneer je een kamer in- of uitloopt en daaraan een specifieke actie koppelen. Zo kun je je computer uitschakelen, de radio aanzetten of de verwarming verlagen, simpelweg door in of uit een kamer te wandelen!

Kickstarter-project in juni 2014 in productie

Klinkt goed, niet? De Zuli Smartphone wordt momenteel nog druk getest en ge-finetunet door een ontwikkelingsteam in San Francisco. Wil je hen financieel steunen, dan kan dat via Kickstarter. Verwacht wordt dat het product tegen juni 2014 verkrijgbaar is. Het is nog niet bekend of er ook een Europese versie komt.

 

19/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?