Verbeter je nachtrust met een nieuw hoofdkussen: in 3 stappen naar het ideale kussen

Een goede nachtrust is enorm belangrijk. Als je genoeg slaapt, ben je overdag energieker, geconcentreerder én gelukkiger. Jij wilt dus niet dat een oncomfortabel hoofdkussen jouw nachtrust verstoort. Geen zorgen, wij helpen je graag: dankzij deze drie handige stappen heb jij snel het perfecte hoofdkussen aangeschaft. Vaarwel vervelende nek- en rugklachten, hallo ontspannen slaapje!

Stap 1: Ontdek je slaaphouding

Voordat je op zoek gaat naar het perfecte hoofdkussen, is het belangrijk om je af te vragen welke slaaphouding je nu eigenlijk hebt. Er zijn namelijk drie verschillende soorten slapers en zij hebben alle drie andere hoofdkussens nodig. 

Ik ben een rugslaper

Slaap je vaak op je rug? Dan is het belangrijk dat je een hoog en dik kussen kiest met genoeg ondersteuning. Je hoofd moet namelijk om een goede hoogte liggen en je nek voldoende ondersteunen. 

Ik ben een zijslaper

Een zijslaper heeft een stevig kussen nodig. Er wordt namelijk een grote ruimte tussen je hals en schouder gecreëerd als je op je zij slaapt. Die ruimte moet worden gevuld door het kussen om klachten te voorkomen. 

Ik ben een buikslaper

Als je graag op je buik slaapt, is net een dun kussen waarnaar je op zoek bent. Op die manier kun je goed blijven ademen terwijl je slaapt. 

De beste slaaphouding? Dat is op je rug of op je zij! Door te slapen op je buik heb je de grootste kans op nek-, rug- of algemene slaapklachten in de toekomst.

vrouw slaapt en wordt wakker
De meest comfortabele nachtrust is voor de zijslapers.

Stap 2: Vergelijk verschillende soorten hoofdkussens

Nu je dankzij je slaaphouding weet of je het best voor een dik, stevig of dun hoofdkussen gaat, is het tijd om verschillende soorten kussens te vergelijken. Natuurlijk zijn niet alleen je slaaphouding, maar ook je persoonlijke wensen en behoeftes erg belangrijk. Zo zweert de ene bijvoorbeeld op een hard kussen, terwijl de ander daar dan weer heel slecht op slaapt.

Last van nekklachten? Dan is een speciaal neksteunkussen sowieso een goed idee. Die worden gemaakt van een vormvast materiaal en geven de nek extra veel steun. Natuurlijk kun je je zowel online als in de winkel laten bijstaan door een specialist als je toch nog vragen hebt!

houten bed met hoofdkussen

Stap 3: Maak een keuze uit diverse materialen hoofdkussens

Hoofdkussens zijn verkrijgbaar in zes verschillende materialen: polyester, dons en veren, polyether, koudschuim, traagschuim en latex. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Heb je allergieën? Dan is latex de beste optie. Traagschuim biedt dan weer veel ondersteuning, terwijl dons erg licht is. Benieuwd naar alle eigenschappen? Vraag dan zeker raad aan een specialist.

Bonustip: je hoofdkussen gekozen? Kijk dan ook zeker eens naar je huidige matras en huidig dekbed. Die kunnen ook veel klachten en verstoorde nachtrust veroorzaken!

18/10/2021

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?