VELUX INTEGRA: het dakraam op afstandsbediening

velux

VELUX is dé referentie op vlak van dakramen. Decennialang zorgen ze voor innovaties op onze daken en dat is met de nieuwe INTEGRA-dakramen niet anders. De dakramen kunnen op afstand bediend en geprogrammeerd worden en dat staat gelijk aan een immens wooncomfort en een verbeterd binnenklimaat.

Alle dakramen binnen handbereik

Alles in huis wordt stilaan bedienbaar vanop afstand en onze (dak)ramen konden dan ook niet achterblijven. Met slechts één klik op de afstandsbediening kun je alle dakramen, de zonwering en de raamdecoratie tegelijk of afzonderlijk bedienen. VELUX stelt verschillende programma’s voor maar je kan ook je eigen programma instellen om bijvoorbeeld op een bepaald uur gewekt te worden of om je woning automatisch te ventileren. Zo hoef je niet meer het hele huis rond te hollen om de ramen open of dicht te doen. Ook moeilijk bereikbare ramen komen zo – letterlijk – binnen handbereik.

Acht handige programma’s

VELUX voorziet acht programma’s die je makkelijk kan inschakelen aan de hand van de pictogrammen op de afstandsbediening. Het Goedemorgen-programma laat je natuurlijk ontwaken door de rolluik een stukje omhoog te doen en de raam op een kiertje te zetten. Na verloop van tijd worden de rolluiken volledig geopend zodat je geleidelijk aan gewekt wordt. Het Ventileren-programma zorgt voor een gezond binnenklimaat door de ramen automatisch te openen gedurende een kwartiertje. Zo garandeert VELUX een gezond binnenklimaat zonder energie te verspillen. Het Tijdens mijn vertrek-programma zorgt er dan weer voor dat je bij het verlaten van de woning alle ramen met slechts één klik kan sluiten.

Daarnaast zijn er nog programma’s die je kunt inschakelen tijdens je vakantie, om energie te besparen tijdens de winter en de algemene luchtkwaliteit te verbeteren.

Tal van voordelen

Een gezond binnenklimaat en een verhoogd wooncomfort zijn lang niet de enige voordelen. De nieuwe generatie dakramen beschikken bovendien over een regensensor. Van zodra de eerste regendruppels gedetecteerd worden, sluiten alle ramen automatisch.

Maar er zijn nog meer troeven:

  • zowel geschikt voor nieuwbouw als renovatie,
  • bestaande manuele ramen kunnen elektrisch uitgerust worden met speciale upgradekits,
  • de VELUX INTEGRA-bedieningstablet communiceert via de io-homecontrol-taal waardoor ook andere producten van andere fabrikanten (gevelrolluiken, zonwering, sluittechniek, etc.) aangestuurd kunnen worden,
  • de dakramen werken zowel op elektriciteit als op zonne-energie,

Meer informatie over de VELUX INTEGRA dakramen vind je op de VELUX website.

19/10/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?