USB stopcontact: Niko op Batibouw

Op Batibouw 2013 heeft Niko zijn USB stopcontact voorgesteld: een praktische uitvinding die inspeelt op de duurzame trends in energieconsumptie. Wist je trouwens dat Europa fabrikanten ertoe verplicht om alle draagbare toestellen (smartphones, tablets,…) via een USB-poort op te kunnen laden?

USB stopcontact: tussen stopcontact en USB-poort

Het ziet eruit als een ‘normaal’ stopcontact maar in werkelijkheid is het veel meer dan dat. Dit stopcontact van Niko is uitgerust met twee USB-poorten. De fans van nieuwe technologie hebben het nut ervan al langer in de mot: het kluwen van opladers voor allerlei apparaten binnen de perken houden.

Niko heeft vanzelfsprekend het design-aspect niet uit het oog verloren. Het USB stopcontact kan uitgerust worden met verschillende afdekplaatjes: Niko Pure, Niko Intense of Niko Original.

Ecologische troeven

Volgens de EU-regelgeving moeten fabrikanten toestellen maken die via een USB-poort opgeladen kunnen worden. En dat is vooral ingegeven door ecologische redenen. Door de schare aan opladers te beperken, wordt het elektronische afval drastisch verminderd. En puilt je opbergkast niet uit met allerhande opladers voor je verschillende apparaten. De nieuwe telg van Niko voldoet dan ook aan de Europese normen inzake energie-efficiëntie.

USB stopcontact in de keuken of slaapkamer

Heb je ook je hele huis al eens doorzocht op zoek naar de oplader voor je tablet of smartphone? Dat is voortaan niet meer nodig want we kunnen onze apparaten vanuit één centrale plaats opladen. Eigenlijk zijn het er twee. Caroline Vercauteren, persverantwoordelijke bij Niko: “Volgens een studie hebben gezinnen nood aan een oplaadpunt in twee kamers: de keuken en de slaapkamer.”

Je moet dus alleen de plaatsen uitkiezen waar je je apparaten wilt opladen en daar een USB stopcontact installeren. Je kan hem ook gewoon op de plaats van een klassiek stopcontact installeren.

De prijs bedraagt 45 euro. Hij is vanaf maart in de handel verkrijgbaar.

11/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?