The house that built us: shone nostalgie

In Antwerpen speelt momenteel de theatervoorstellingThe house that built us”. Theatercollectief UNM kan het publiek van de Zomer van Antwerpen opnieuw verleiden met een nostalgische voorstelling zonder woorden, maar boordevol verhalen, dans en muziek. Het ganse stuk is opgebouwd rond een centraal thema: het huis. Dit is voer voor Homeproved!

Zomer van Antwerpen: originele theatervoorstelling

In 2009 bracht het theatercollectief UNM het publiek van de ZvA in vervoering met “Tussen hond en wolf”, een originele en zeemzoete roadmovie op Linkeroever. Dit jaar vormt een oude pastorij op Ekeren Donk het decor voor een nieuwe en levendige voorstelling met het huis als hoofdpersonage. De redactie van Homeproved ging gisteren een kijkje nemen en liet zich een uur lang meevoeren op krachtige beelden, nostalgische klanken en het ontroerende levensverhaal van het huis…

Het verhaal van een huis

Een huis in de stad wordt met sloop bedreigd. Van op zijn sterfbed vertelt het zijn levensverhaal. Het huis is door de jaren heen een thuis geweest voor vele verschillende bewoners. Het heeft hen stuk voor stuk zien komen en gaan. Het heeft generaties zien zoeken naar een beetje geluk. Hen zien worstelen met de wreedheid van het falen. In de armen van dit huis zijn ze verliefd geweest en onder dit dak hebben ze zich opgesloten toen het niet meer ging. Op welk ritme de bewoners zich ook voortbewogen, hun innerlijke gevechten bleven onveranderd.

De voorstelling voert je samen met het huis doorheen de muziek van de jaren 30 tot nu. Op een uur krijg je tachtig jaar geschiedenis voorgeschoteld, maar dan op kleine schaal. Ondanks de zwaarte van sommige levensthema’s blijft het verhaal luchtig, door de muziek, de humor, dans en haar razendsnelle tempo.

Praktische info

  • Een productie van UNM, Zomer van Antwerpen, C-mine cultuurcentrum Genk met de steun van ccBe Berchem en HETPALEIS Antwerpen.
  • 28 juli tot 8 augustus, niet op donderdag en vrijdag. Op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 september zal het stuk te zien zijn in Genk.
  • 20u / op zondag om 15u en 20u
  • Prinshoeveweg 29, 2180 Ekeren
  • Inkom € 6
  • The house that built us” speelt in openlucht, als het koud of nat is breng je best een (regen)jas mee.
30/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?