String furniture, Zweedse design boekenkasten

Sommige design meubelen worden tijdloze ontwerpen die overal en in haast elke interieurstijl tot hun recht komen. Zo werd ook deze bescheiden kast een instant design klassieker.

Design wedstrijd

In 1949 organiseerde de Zweedse uitgever Bonnier een wedstrijd om een praktische, goedkope en makkelijk te installeren boekenkast te ontwerpen. Want als Zweden boeken kochten, hadden ze ook een handig boekenrek nodig. Nisse Strinning kreeg een geniaal idee, dat meteen werd bekroond met de eerste prijs.

De string boekenkast

Een String boekenrek bestaat uit twee metalen zijkanten waartussen je een boekenplankje legt. De mogelijkheden van dit modulair systeem zijn onbeperkt, want je kiest uit boekenplanken van verschillende afmetingen en de boeken worden op hun plaats gehouden door de zijkanten. Je kan elk boekenrek snel in elkaar zetten, maar ook even snel verplaatsen en in elke richting verder uitbouwen.

Design boekenkasten worden klassiekers

Zestig jaar later zijn de modulaire, eenvoudige en lichte boekenrekken van Strinning nog steeds razend populair. Producent String Furniture heeft ondertussen ook frisse kleuren aan het gamma toegevoegd.

 

29/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?