Spectaculaire renovatie van een oude hoeve in Chamoson Zwitserland

In Zwitserland, meer bepaald in het bergdorpje Chamoson, daar staat een heel speciale woning. Het architectenbureau Savioz Fabrizzi architectes nam een oude boerderij uit 1814 onder handen en ging voor een structurele renovatie. Een mooi voorbeeldje van architecturale versmelting van een karaktervol verleden met functionaliteit van de toekomst…

Renovatie van een boerderij

Het huis is opgetrokken in traditionele muren van steen, in de typische architectuur van de streek. Deze dikke enveloppe van stenen zorgt bovendien voor een uitstekende isolatie, zowel tijdens koude winters als warme zomers.

De buitenkant van de woning werd zoveel mogelijk intact gehouden. Enkel de versleten houten balken maakten plaats voor eigentijdse betonelementen, die de kleur van de stenen gevel benaderen. De betonelementen verraden ook dat er achter de gevels een volledig nieuw interieur schuilt… Dat doen ook de grote ramen die in het gevelvlak werden geplaatst.

Wonen tussen de bergen

Binnenin werd de woning volledig verbouwd, met betonnen wanden die de verschillende ruimtes op een speelse manier van elkaar scheiden. De keuken en kastfronten zijn gemaakt uit blinkende, geel-oranje materialen en op het dak staan zonnepanelen. Het mooiste van de woning blijft nog steeds het schitterende zicht op de omliggende bergketens.

 

Foto’s: Thomas Jantscher

 

 

25/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?