Sla jouw slag op de rommelmarkt: enkele tips

Hou je van oude voorwerpen, dan behoort snuisteren op rommelmarkten waarschijnlijk ook tot jouw favoriete tijdverdrijven. Met de handige tips van Homeproved word je ongetwijfeld een koopjesjager zonder gelijken!

Naast praktische info, zoals een rommelmarkt kalender, openingsuren, adressen, enz., is het belangrijk om niet hals over naar de rommelmarkt te trekken als je goede zaakjes wil doen. Hier zijn enkele tips…

De voorbereiding

Ben je van plan om leuke vondsten te doen op de brocante, dan zorg je maar beter dat je goed uitgerust bent. Draag comfortabele schoenen, neem een meter mee, neem vooraf de afmetingen op van jouw interieur en zorg dat je voldoende klein geld op zak hebt.

Wanneer moet je naar de rommelmarkt gaan?

De beste moment om naar de rommelmarkt te trekken is ofwel ‘s ochtends vroeg bij de opening ofwel vlak voor sluiting. De ochtend heeft als voordeel dat je nog veel keuze hebt. Aan het einde van de dag zullen de verkopers hun prijzen dan weer sneller laten zakken, wat echt voordelig kan zijn.

Leer onderhandelen!

De regels van het spel? Afdingen en onderhandelen. Aarzel niet om af te dingen op de prijzen van de objecten die je leuk vindt. Stel echter geen belachelijk lage prijzen voor en toon ook niet dat je een object echt wil, want dan wil de verkoper zijn prijzen misschien niet meer laten zakken.

Maandelijks zijn er heel wat rommelmarkten doorheen heel België. Op deze rommelmarkt kalender kan je de verschillende rommel- en brocantemarkten ontdekken.

23/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?