Woning renoveren? Doe beroep op een verbouwingsmakelaar!

Woning renoveren? Hier komt een nuttige tip voor iedereen die zich in een verbouwingsavontuur stort en op zoek is naar een betrouwbare aannemer: klop even aan bij een verbouwingsmakelaar.

Een verbouwingsmakelaar helpt je bij de zoektocht naar bekwame, betrouwbare en betaalbare vakmensen uit jouw buurt. Deze tussenpersoon kan goud waard zijn, want een goede aannemer is de sleutel tot een geslaagde verbouwing!

De rol van een verbouwingsmakelaar

De rol van een verbouwingsmakelaar bestaat eruit de beste lokale bouwfirma’s en vakmensen te vinden, zodat de bouwheer kan rekenen op een kwaliteitsvolle verbouwers. Een verbouwingsmakelaar houdt zich met andere woorden bezig met de commerciële kant van de renovatiewerken. Hij stelt een team samen met bekwame, gekwalificeerde en betrouwbare vakmannen en arbeiders die voldoen aan jouw eisen. De opvolging van de verbouwingswerken blijft de verantwoordelijkheid van de architect.

Woning renoveren: de beste aannemers en vakmannen

De verbouwingsmakelaar is dus een tussenpersoon die de bouwheer in contact brengt met betrouwbare vakmannen en aannemers en over de prijs van de verbouwingswerken onderhandelt. Hij verzamelt ook alle nodige offertes.

Hoeveel kost een verbouwingsmakelaar?

Meestal betaal je de verbouwingsmakelaar een percentage van de totale offerte voor de verbouwingswerken. Dit percentage bedraagt 3% + 21% BTW. De meeste verbouwingsmakelaars rekenen ook extra administratieve kosten aan voor de dossieropening.

12/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

JM
Jansen Mario

Beste,
Na bovenstaande uitleg over een verbouwingsmakelaar stel ik me de volgende vraag. Wat is precies het verschil tussen een verbouwingsmakelaar en een architect dan, want een architect staat de klant toch ook bij met het kiezen van de juiste aannemers ?

Met vriendelijke groeten,
Mario

H
Homeproved

Beste Mario,

De taak van een architect is veel ruimer, hij zorgt naast het kiezen voor goede vakmensen ook voor de technische uitwerking van de plannen, de werfcontroles, enz.

Groetjes,
het Homeproved team

Bekijk 1 andere vraag over dit project