Queen Elizabeth boekt recordwinsten met vastgoed

Het gaat Queen Elizabeth voor de wind. Een kleine troonopvolger, Elisabeth won voor het eerst een paardenrace op Royal Ascot en nu heeft ook nog haar vastgoedfonds een recordwinst geboekt.

Recordwinst voor de Crown Estate

Het afgelopen jaar maakte de Crown Estate, het vastgoedfonds van de Britse Kroon, een nettowinst van 300 miljoen euro. Hierdoor stijgen ook de persoonlijke inkomsten van de Queen tot 44 miljoen euro.

Het vermogen van de Britse kroon

Tot deze koninklijke eigendommen behoren de drukke winkelstraat Regent Street in het centrum van Londen, het park van Windsor Castle, een groot deel van de Britse kustlijn, heel wat kastelen en paleizen, de zalm in de Schotse wateren, grote stukken bos in Somerset, enkele winkelcentra, een groot windmolenpark in de Noordzee, het Savoy Hotel in de Britse hoofdstad, de renbaan in Ascot en rechten op de mineralen in de Britse bodem. De Crown Estate zijn de koninklijke eigendommen die in 1760 door George III aan de staat werden overgedragen. In ruil krijgt het koningshuis een percentage van de nettowinst. Dus George III heeft een goede zet gedaan!

Het totale vermogen van de populaire Queen wordt op 410 miljoen euro geschat. Haar inkomen spendeert ze voor een groot deel aan werkreizen en het onderhoud van haar paleizen. Sinds 20 jaar betaalt ze ook vermogens- en inkomensbelasting aan de staat. Gelukkig dat Regent Street, Windsor Park en het windmolenpark miljoenen opbrengen.

Investeren in vastgoed, goede zaak

De grote winsten tonen aan dat de Crown Estate een sterke vastgoedbeheerder is… en dat investeren in vastgoed nog steeds een betrouwbare en zekere bron van inkomsten is.

Bron: DeMorgen

11/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?