Propaan in huis: gastank kiezen

Als u kiest voor verwarming met propaangas, dan kiest u voor duurzame energie. Maar u moet ook een gastank plaatsen. Propaan is namelijk een LPG of een gas dat onder vloeibare vorm wordt opgeslagen. U heeft de keuze tussen twee soorten gastanken: een ondergrondse gastank en een bovengrondse gastank.

Bovengrondse gastank

De keuze is afhankelijk van het soort gebruik. Een bovengrondse gastank wordt het meest gekozen. De bovengrondse tank van Primagaz is lichtgroen van kleur, waardoor ze volledig harmoniseert met uw tuin. Een enkele leiding verbindt de propaangastank met alle gastoepassingen in huis, zoals verwarming, warm water, kookfornuis. Voor particulier gebruik wordt een gastank van 1000 tot 1600 liter aangeraden. Voor industrieel gebruik zijn er gastanks vanaf 3000 liter. Hier komt u te weten waarvoor u propaangas zoal kan inzetten.

Ondergrondse gastank

Een dubbelwandige ondergrondse tank hoort ook tot de mogelijkheden, maar deze zijn groter van volume. Deze optie wordt vaak gekozen omdat de ondergrondse propaantank minder opvalt in de tuin. Enkel het groene deksel blijft zichtbaar. Primagaz biedt ondergrondse gastanks aan met een inhoud van 2.400 en 3.550 liter. De gastank wordt volledig ingegraven. Alleen de kijkkamer, waarin zich de lees- en meetinstrumenten bevinden, blijft vrij.

24/01/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?