Prachtige woningrenovatie op Kreta

Op de bergflanken rond het kleine historische dorpje Maroulas vinden we een prachtig renovatieproject: een oude Kretenzische villa met een overweldigende charme en een adembenemend uitzicht op de zee…

Maroulas, historisch dorp

Maroulas is een klein en traditioneel dorpje met een rijke geschiedenis. Het dorp ligt op Kreta en dankt haar rijkdommen aan de Minoïsche en Venetiaanse tijden. Maroulas was in volle bloei tijdens deze laatste periode en vandaar ook de overvloed aan Venetiaanse gebouwen uit de 18de en 19de eeuw. Tijdens deze periode woonden hier verschillende adellijke families die heel wat poorten, kastelen en andere indrukwekkende monumenten bouwden. Na de Venetiaanse periode, trokken de Turken nog meer architecturale pareltjes op, zoals schoorstenen, putten, stoombaden en lagunes. Vandaag zien we de restanten hiervan op bijna elke hoek van de straat.

Prachtige woningrenovatie

In het hartje van Maroulas vinden we een prachtig voorbeeld van een geslaagd restauratieproject: villa Maroulas. De villa werd opgetrokken in de 17de eeuw, toen twee adellijke families uit de streek twee aparte wooneenheden optrokken in een olijfoliefabriek. In 1990 besliste de architect Yiannis Kalitsounas om dit huis volledig te renoveren. Zijn doel? De Venetiaanse charme behouden en tegelijkertijd op een weldoordachte manier lichte en luchtige hedendaagse lijnen toevoegen.

Modern interieur met de charmes van voorheen

Binnenin is het huis ingericht op een artistieke manier en met alle moderne comfort. De Villa Maroulas beschikt over vijf slaapkamers en vier badkamers. De master bedroom bevindt zich op de eerste verdieping en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Een witte marmeren vloer, prachtige nissen en grote raampartijen geven karakter aan de ruime benedenverdieping.

De indrukwekkende hoofdingang geeft uit op een binnenkoer met hoge muren die voor een intieme sfeer zorgen. Om in de stijl van het dorp te blijven, is deze patio gedecoreerd met oude Venetiaanse elementen. Een citroenboom, een mooi zwembad en een jacuzzi maken het geheel compleet. Naast deze binnenplaats is er ook een groot dakterras met een overweldigend uitzicht op de zee, het dorp en de omgeving.

Hou je van de charme van deze Kretenzische villa? Goed nieuws, ze staat te huur! Wacht niet langer om je onder te dompelen in de Kretenzische schoonheid en architectuur.

 

06/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?