Port-a-Bach: een prachtige wooncontainer geschikt als vakantiehuisje

Atelierworkshop creëerde het Port-a-Bach containerhuis. Dit prototype ziet er uit als een design vakantiehuisje. Dankzij de uitklapbare delen van deze geupcyclede container zijn de verschillende kamers multifunctioneel inzetbaar.

Containers upcyclen

Designbureau Altelierworkshop gelooft er in dat containers upcyclen een grootschalig project kan worden dat antwoorden biedt op verplaatsbaarheid, beperkte plaats, stevigheid en beveiliging. Het prototype Port-a-Bach werd in China gebouwd en verscheept naar Nieuw-Zeeland. De wooncontainer maakt er nu deel uit van de permanente collectie van het Puke Ariki Museum.

Wooncontainer als vakantiehuisje

Deze wooncontainer is een directe, flexibele en duurzame oplossing die je toelaat om je stuk grond te gebruiken zonder te investeren in een permanente woning. Je kan de containterwoning ontvouwen om een leefruimte te creëren en terug dichtvouwen om een veilige eenheid te vormen tijdens de opslag of verhuis.

Deze vakantiewoning heeft alle eigenschappen die je van een vakantiehuisje verlangt. Het is verplaatsbaar, veilig, op hoog niveau afgewerkt, relatief goedkoop en ontworpen om milieuvriendelijk te zijn. De containerwoning slaapt comfortabel voor twee volwassenen en twee kinderen. Stukken origineler dan een caravan, toch?!

Een kijkje in de wooncontainer Port-a-Bach

De buitenkant van deze wooncontainer is volledig van staal en is inklapbaar. De woning is ingericht met een grote interne opslag dankzij diverse kasten en planken. De keuken is vervaardigd uit roestvrij staal en de badkamer heeft een open douche, wastafel en toilet. Het interieur is zeer veelzijdig en laat je toe kamers te creëren in een open leefruimte. Het containerhuis bestaat  uit een stapelbed, tweepersoonsbed, kleedkamer, keuken en badkamer.

Info & foto’s: iGNANT + Atelierworkshop

24/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

SP
Saen Peter

Ben op zoek naar 2de hands wooncontainer voor 1 persoon in degelijke staat.

OD
Olivier Derweduwen

wat kost zo een leefcontainer zijn er invoer kosten

    IT
    Iwonen Team

    De prijs van de Port-a-bach kan je op hun website vinden en ik vermoed dat de fabrikant je ook meer zal kunnen vertellen over de invoerkosten.

    Groetjes,

    Homeproved

Bekijk 2 andere vragen over dit project