Plisségordijnen in jouw woning: zo geniet jij van extra gezelligheid

vrouw opent plisségordijnen

Wil jij profiteren van het gemak van plisségordijnen? Goed idee! Ontdek in dit artikel alle voordelen van jouw nieuwe plissé gordijn en ontdek meteen ook hoe je die langer proper houdt.

Voordelen van plisségordijnen

Veel lichtinval, weinig inkijk

Jij wilt graag veel licht in huis, maar bent toch ook gesteld op je privacy? Dan zijn plisségordijnen ideaal voor jou: je kunt die immers bovenaan open laten, maar onderaan wel sluiten. Perfect dus wanneer je voorbijgangers geen kijkje in je woning wilt geven, maar wel natuurlijk licht in huis wilt.

plisségordijnen voor gezelligheid
Plisségordijnen maken je interieur extra gezellig.

Letterlijke en figuurlijke warmte

Daarnaast zorgen plisségordijnen ook voor warmte, zowel figuurlijk als letterlijk! Aan de ene kant zorgen ze immers voor extra gezelligheid in je leefruimte, aan de andere kant werkt een plisségordijn ook isolerend. In de zomer houd jij dus de ergste hitte buiten, terwijl het in de winter net extra lang aangenaam warm blijft in huis.

Plisségordijnen schoonmaken doe je zo!

Zo lang mogelijk van je plisségordijnen genieten? Stof ze dan af en toe eens af en verwijder eventuele vlekken zo snel mogelijk. Dat doe je zo:

lamellen voor raam verticaal
Wist je dat … de gordijnen zowel verticaal als horizontaal kunnen plooien?

Stof verwijderen

Wat je niet zult kunnen vermijden, is dat je af en toe het stof zult moeten verwijderen. Eerst en vooral kun je daarvoor natuurlijk simpelweg een stofdoek gebruiken. Toch wat te lang gewacht met poetsen? Dan moet jij de stofzuiger bovenhalen. Let op: de borstelkop moet wel schoon en zacht zijn! Zet de stand van de stofzuiger ook niet te hoog, anders zou je je gordijnen kunnen beschadigen.

vouwgordijnen voor voordeura

Vuil verwijderen

Zie je toch enkele vlekken op je plisségordijnen? Ga er dan heel voorzichtig, en zonder te hard te wrijven, met een licht vochtig doek over. Zijn de vlekken toch wat hardnekkiger, laat je je gordijnen eerst ongeveer twee uur weken in een sopje van water en een mild schoonmaakmiddel. Het bad is de ideale plek om je gordijnen even te laten weken.

bruine gordijnen
Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Klaar? Spoel de gordijnen grondig na met lauwwarm water. Zorg er zeker voor dat alle zeepresten verdwijnen! Daarna nog even je gordijnen laten drogen et voilà: zo goed als nieuw!

Bonustip

Niet veel zin in al dat schoonmaakwerk? Dan is het plisségordijn van Luxaflex, de Plissé Shade, iets voor jou: die is verkrijgbaar met de DustBlock® stof. Die stof maakt het gordijn resistent voor vuil en vocht. Ideaal voor badkamer en keukens, dus! Je vindt dat soort gordijn terug op onlinerolgordijnen.nl.

iemand sluit plisségordijn
09/09/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?