Ontdek het Groene Huis & onze tips om energie te besparen

Je huis is van boven tot onder geïsoleerd en je doet er alles aan om energie te besparen … Maar heb je ook nagedacht over de manier waarop je koud water gaat verwarmen? Want dat kost ongeveer de helft van de energie die je in jouw huis verbruikt … Gelukkig zijn hier heel wat innovatieve oplossingen voor!

Energie besparen: water zuinig verwarmen

Dankzij nieuwe technologieën en heel wat vooruitgang is het mogelijk om water te verwarmen met een minimum aan brandstof. Hierdoor kan je energie besparen en is er minder verontreiniging. Door regenwater op te vangen en met de hulp van zonnepanelen of warmtepompen is het tegenwoordig zelfs mogelijk om je ecologische voetafdruk drastisch te verkleinen.

Energie besparen dankzij het Groene Huis

Facq stelt het Groene Huis voor, een plaats waar economie en ecologie elkaar ontmoeten. Een heleboel praktische oplossingen voor een ecologische en economische inrichting van jouw woning. Het assortiment doeltreffende oplossingen bestaat uit condensatieketels, zonne-energie, warmtepompen, verwarmingsketels op hout, circulatiepompen, regenwaterrecuperatie, gecontroleerde balansventilatie en véél meer. In het Groene Huis krijg je antwoorden op alle vragen over jouw milieuvriendelijke woning!

Tips om energie te besparen

Ben je geschrokken van het energieverbruik van warm water? Dan wil je vast energie besparen door minder energie te verspillen met het produceren van warm water? Natuurlijk is het meest efficiënt de keuze voor een energiezuinige installatie of een hernieuwbare energiebron! Liggen er badkamerverbouwingen in het verschiet? Vraag dan advies op maat in het Groen Huis van Facq.

Heb je niet meteen de middelen om hierin te investeren? We geven je graag enkele tips om warm water te besparen:

  • Gebruik een waterbesparende douchekop met een waterverbruik van maximaal 7 liter per minuut.
  • Tegenwoordig bestaan er zelfs controle-eenheden, zoals Veris Digital van Grohe, met een pauzefunctie die het watertoevoer tijdelijk onderbreekt. Zo kan je bijvoorbeeld het water pauzeren tijdens het shampooën van je haren!  
  • Je kan bijvoorbeeld ook een minuutje minder lang douchen, dat maakt een groot verschil.
  • Een handige (nieuwe) uitvinding om water te besparen is de EcoLed knop. Deze waterbesparende kraan geeft de juiste hoeveelheid water aan. Het groene Led-lampje geeft aan hoelang je douche mag duren om een minimum aan water en energie te verspillen.
  • Of kies ervoor om samen te douchen, dat is veel gezelliger en bespaart ook nog eens water.
  • Wist je dat je tijdens een douchebeurt 50% minder water verbruikt dan wanneer je in bad gaat? 
22/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?