Ongewoon wonen: slapen in een tipi tent

Om te wonen of gewoon de nacht door te brengen, alternatieve leefomgevingen en ongewone woningen zijn een ware trend. Zelfs de tipi duikt op in ons Europese leefmilieu!

Wat is een tipi?

Een tipi (of teepee) is een kegelvormige tent die ondersteund wordt door lange houten stokken. Dit ongewone woningtype fungeerde lange tijd als woning voor indianenstammen op de vlaktes van de Verenigde Staten en Canada. Binnenin leefden de stammen met het strikte minimum, zonder afscheidingen, zonder elektriciteit of meubels. De tipi tenten zijn gemaakt om snel afgebroken en opgezet te worden om de kuddes met bizons te volgen. Toch is een tipi tent niet zomaar een tent. Tipi’s zijn voorzien van luchtgaten om een constante natuurlijke ventilatie te garanderen en voor rookafvoer om binnenin vuur te maken. Bovendien zijn deze indianententen meestal zeer ruim om onderdak te bieden aan een ganse familie.

Slapen in een tipi… in België

Tegenwoordig zijn alternatieve woningen, waarvan de tipi’s een mooi voorbeeld zijn, erg in trek. Overal in Europa vinden we tipi’s terug. Overnachten in een tipi is ideaal om je helemaal in de natuur onder te dompelen! Het is niet alleen een originele slaapplaats, er is ook een andere manier van leven aan verbonden.

Wil je eens als een indiaan leven, maar dan in België? Het is mogelijk!

 

25/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

S
Stef

op zoek naar zeilen voor tipi`s

K
Karl

Zwaar poly-katoenen zeil met een waterdichte coating is een uitstekende keuze. Het katoen ademt en door de coating is de stof water- en schimmelresistent.

Bekijk 1 andere vraag over dit project