Objekten: 100% Belgisch design op Interieur 2012

De Homeproved redactrices trekken deze week naar Interieur 2012! Van daaruit berichten zij over alles wat nieuw is in de wondere wereld van design. Ze lieten hun oog vallen op de beursstand van het jonge Belgische design label Objekten.

Objekten: betaalbaar design van eigen bodem

Fotograaf en designer Julien Renault is een van de jonge wolven die het merk mee uit de grond stampten. Hij vertelt ons vol enthousiasme over de filosofie achter het design label en hun nieuwste creaties: “Objekten is een Brussels merk dat een jaar geleden werd opgericht door Alain Berteau en partners. Ons doel is heel eenvoudige voorwerpen produceren met een slim ontwerp en in nauw overleg met de productie. We willen de productiekosten namelijk zo laag mogelijk houden, want we produceren alles lokaal in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Het is dus heel belangrijk dat het productieproces eenvoudig is, zodat onze collectie voor iedereen toegankelijk blijft.”

“Door deze aanpak staan we dicht bij de producenten en op die manier kunnen we ook een zekere service bieden aan onze klanten. Als zij dat wensen kunnen we bepaalde stukken op maat maken. Maar we willen ook een stock aanleggen, zodat alles snel verkrijgbaar is en mensen niet langer dan twee dagen op hun meubel moeten wachten. Elk design voorwerp zit vernuftig in elkaar, qua assemblage en qua verpakking, want die blijft minimaal. Alle materialen zijn ecologisch. We verkopen voornamelijk online en we groeien goed.”

 

Objekten lanceert de La Cambre tafel

“Wat we in de toekomst nog willen ontwerpen? Momenteel maken we alles, ook accessoires. Hier hebben we bijvoorbeeld een pepermolen (69 euro), maar we verkopen ook plateaus voor iPad of iPhone (89 euro). Het zijn stuk voor stuk mooie objecten, niet uit plastiek maar uit hout, die je gewoon op tafel kan laten staan. Op die manier krijgen de design objecten verschillende functies. Binnenkort willen ook stoelen en zetels gaan maken en op Interieur 2012 lanceren we onze nieuwe tafel La Cambre (ongeveer 800 euro). Deze tafel werd ontworpen door La Cambre studente Irina Scrinic en werkt met een systeem met schragen. De schragen zijn makkelijk en eenvoudig: ze zijn plat, licht en opvouwbaar. Eenmaal de tafel er staat, ziet het er echter een echte, houten tafel. Maar je kan de schragen ook gewoon los kopen…”

23/10/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?