Nieuwigheden op BATIBOUW 2014 – Build-IT, VELUX en Bosch

Over een dikke maand is het weer zover: BATIBOUW 2014. Dé grootste woon- en bouwbeurs van ons land. En naar goede gewoonte stellen de diverse bedrijven ook dit jaar weer enkele interessante nieuwigheden voor. Wij gingen alvast op onderzoek uit…

Het zijn echter niet alleen de merken en bedrijven die stunten. Zo wordt tijdens de eerste twee dagen een beurs-in-beurs georganiseerd.

BATIBOUW Build-IT – De enige ICT-beurs voor de bouwsector

De bouwsector is een sector die sterk vertrouwt op innovatie. Het optimaliseren van (bouw)processen, nieuwe materialen en technieken, … De (computer)technologie draagt op ieder vlak sterk bij tot het vernieuwen van de bouwsector. Net daarom stellen verschillende bedrijven hun nieuwigheden voor op Build-IT.

Zo wordt er een nieuw CAD- en BIM-programma voorgesteld. Vectorworks, ontwikkeld door Design Express, biedt ontwerpers en tekenaars krachtige 3D-gereedschappen en indrukwekkende visualisatietools.

En ook HP maakt het werk van architecten en tekenaars efficiënter met de HP Designjet T2500. Deze printer kan afdrukken, scannen en kopiëren op A0-formaat en is cloud-based. Dit wil zeggen dat architecten en tekenaars van overal ter wereld hun ontwerpen kunnen afdrukken op hun printer en dat via de pc, smartphone of tablet.

De mobiele trend zet zich nu dus ook door in de bouwsector en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Uiteraard stellen ook andere bedrijven hun nieuwe toepassingen en technologieën voor wat Build-IT zeker een bezoekje waard maakt. Dankzij je BATIBOUW-ticket is de toegang bovendien gratis.

Meer info vind je op www.build-it.be

VELUX – handige tools & nieuwe oplossingen

VELUX speelt dit jaar de kaart van dienstverlening. Zo ontwikkelden ze diverse tools die zowel de particulier als bouwprofessionals helpen bij hun zoektocht naar en de installatie van het ideale dakraam voor hun situatie:

  • Mijn VELUX oplossing” maakt het mogelijk om eenvoudig en snel het dakvenster en de nodige toebehoren te vinden, aangepast aan jouw wensen en noden
  • Met de “VELUX Zolder Planner” kan je makkelijk inschatten hoeveel natuurlijk daglicht één bepaald (of meerdere) VELUX dakvenster(s) je zal opleveren en kan je volgens VELUX een lichtrijke leefruimte tekenen
  • De voorbereidingskit voor binnenafwerking maakt het leven van de installateur dan weer wat makkelijker en “bestaat uit stalen stud profielen die een kader vormen rondom het dakvenster. Het kader dient als basis voor de afwerking met pleister of gipskartonplaten. Het versnelt en vergemakkelijkt de afwerking en garandeert een smetteloos resultaat. “

Ten slotte stelt VELUX ook enkele nieuwe producten voor zoals twee nieuwe gootstukken die de plaatsing vergemakkelijken alsook complete oplossingen voor platte daken.

Bosch – Energiezuinige & gebruiksvriendelijke vaatwasser

Energie wordt steeds duurder en we moeten dan ook steeds meer besparen op ons energieverbruik. Bovendien moeten onze huizen tegen 2020 bijna-energieneutraal zijn. Gelukkig bieden huishoudfabrikanten ons energiezuinige huishoudtoestellen om slimmer om te springen met energie.

Bosch ontwikkelde daarom een volledig nieuw gamma A+++ inbouwvaatwassers waarbij de focus lag op het energieverbruik, het gebruiksgemak en het (keuken)design. Zo maakt Bosch gebruik van de Zeolith ®-technologie die gebaseerd is op de eigenschap van natuurlijke Zeolietmineralen om vocht te absorberen.

Da vaatwassers maken daarbij gebruik van de mineralen om het vocht uit de lucht te halen na de spoelcyclus. Tijdens dit proces komt energie vrij onder de vorm van warmte die ingezet wordt om het vaatwerk te drogen met een verbluffend resultaat: tot -10% van het laagste energieverbruik in de beste energie-efficientiëklasse A+++.

Met OpenAssist speelt Bosch in op de trend van de greeploze keukenkasten. Zachtjes op het frontpaneel drukken volstaat om de vaatwasser te openen. Ten slotte denkt Bosch ook aan het gebruiksgemak met een ingenieus glasrek dat uw duurste en meest fragiele glaswerk beschermt. Zo kan u met een gerust hart uw champagne- of wijnglazen in de vaatwasser plaatsen. Dankzij het nieuwe glasrek maar ook diverse nieuwe programma’s komen uw glazen (en ook uw andere vaat) er krasvrij en kraakhelder uit!

Je kan alles ontdekken op de VELUX website, de Bosch website en uiteraard de BATIBOUW website. VELUX vind je in Paleis 4 en Bosch vind je in Paleis 11.

Praktische info Batibouw 2014

Data: Van 20 februari tot en met 2 maart 2014

Adres: Brussels Expo – Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Toegang:

  • Tickets online – 11 euro/dag
  • Tickets kids online – 5,5 euro/dag
  • Toegang publiek – 12 euro/dag
  • Kinderen 6-12 jaar – 6 euro
  • Toegang professionele dagen – 40 euro (twee dagen)

Build-IT vindt plaats in de Astridhal op donderdag 20 februari 2014 van 10u00 tot 18u30 en vrijdag 21 februari 2014 van 10u00 tot 21u00 (nocturne).

Gaan jullie een bezoekje brengen aan BATIBOUW en zo ja, welke bedrijven willen jullie zeker zien?

 

10/01/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?