Nieuwe trend: vastgoedstyling met nepmeubels

Vastgoedstyling is al een tijdje erg populair en vooral bekend van tv-programma’s zoals ‘De huizendokter’. Het huis krijgt een meerwaarde, oogt aantrekkelijker en wordt sneller verkocht. Ondertussen gebruiken vastgoedstylisten zelfs kartonnen nepmeubels.

Vastgoedstyling: een goede eerste indruk

Je verkoopt niet enkel een huis, je verkoopt ook een sfeer. Het is belangrijk dat potentiële kopers zich kunnen inleven en een beeld kunnen vormen van de inrichting. De eerste indruk is zéér belangrijk en vaak doorslaggevend. Deze goede eerste indruk maak je met een verkoop-klaar huis dat mooi oogt. Niet met een leegstaande woning, deze oogt vaak kleiner en is veel minder aantrekkelijk.

Kartonnen nepmeubels

De trend vastgoedstyling bestaat al even. Er wordt een vastgoedstylist ingehuurd, die op zijn beurt de woning aankleed met, tot op heden, gehuurde meubels en dat is redelijk kostelijk. Als je meubels voor het volledige huis huurt met decoratie kost je dat zo’n €2550. Nieuw zijn kartonnen inrichtingen. Deze kartonnen nepmeubels kosten maximum €500 voor een volledige woning. Een goedkoop en efficiënt alternatief.

Het nut van deze kartonnen constructies?

Met deze meubels kan je een lege kamer goed bemeubelen. Hierdoor stijgt de koopprijs met ongeveer 15% en wordt een woning, tot vier keer, sneller verkocht. Vooral in de slaapkamer is dit een handig instrument. Kopers kunnen zelden inschatten of er al dan niet een bed in de kamer past, als er een bed staat is het bewijs geleverd.

Bovendien zijn deze kartonnen keukens, slaapkamers, bureaus,… gemakkelijk in elkaar te zetten. Al is het wel opletten dat potentiële kopers zich niet neerploffen in de zetel of zich op het bed gooien, want dat zou wel eens mis kunnen gaan.

25/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?