Batibouw 2012: duurzame materialen

Wil je aan de lijve onder vinden welke materialen je kan gebruiken voor de opbouw of inrichting van je woning, dan moet je zeker eens passeren bij de tentoonstelling ‘Materia meets green’ die volledig in het teken staat van nieuwe en duurzame materialen. Van gedroogd gras tot slangenleder, vissenleder en paardenhaarbekleding, je kan het zo gek niet bedenken.

Duurzame materialen: getest & goedgekeurd

Op enkele lange rijen liggen honderden materialen van verschillende materialengroepen tentoon gespreid: keramiek, coatings, plastiek, metalen, beton,… je noemt het maar op. Verschillende ontwerpers maakten er iets heel moois van. Visleder van zalm of verwarmend glas, …. het voelde allemaal heel bijzonder én het oogde mooi!

 

Over Materia

Materia is een innovatienetwerk dat over de hele wereld zoekt naar inspirerende, innovatieve en duurzame materialen die van toepassing kunnen zijn in voor architecten en designers. Op de Materia website kan je zoeken tussen verschillende materiaalgroepen of thema’s. Ideaal dus voor mensen die op zoek zijn naar een uniek interieur!

01/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?