Kinderkamers vanover de hele wereld – “Where Children Sleep”

Kan je je nog inbeelden hoe jouw oude slaapkamer eruit zag? En kan je je de slaapkamer van je kinderen voor ogen halen? Dan mag je jezelf allicht gelukkig prijzen. Want niet elk kind heeft het even makkelijk en niet iedereen krijgt dezelfde kansen…

We gaan samen met fotograaf James Mollison op wereldreis doorheen de slaapkamers van kinderen vanover de hele wereld. Van een prinsessenkamer tot een vuilnisbelt.

Hoe slaapt jouw kind – FOTOREPORTAGE

Een dak boven het hoofd, een eigen slaapkamer met een eigen bed, speelgoed en schoolboeken, elke dag warm eten, … Kortom: alles wat je als kind nodig hebt. In België en verschillende andere landen mogen de kinderen zich gelukkig prijzen. Ze krijgen alle hulpmiddelen en kansen om zichzelf te ontplooien en hun eigen toekomst uit te bouwen. En dat in een warm nest en met een gevulde maag.

Fotograaf James Mollison wilt met zijn fotoreportage de aandacht vestigen op het andere uiteinde. Kinderen die geen eigen bed hebben, niet naar school kunnen en dagelijks moeten vechten om te overleven. Het resultaat is een confronterende fotoreportage die werkelijk de twee extremen toont en die liggen mijlenver uit elkaar. Van de Amerikaanse en Japanese upperclass tot straatkinderen uit Roemenië of Brazilië. Het grote contrast moet de aandacht vestigen op de rechten van het kind over de hele wereld. Bij ons is de boodschap alvast aangekomen.

Alex, 9 - Rio de Janeiro, Brazilië

kinderkamer Kaya - Tokyo, Japan

Romajongen (anoniem), 4 - Rome, Italië

Joey, 11 - Kentucky, USA

Roathy, 8 - Phnom Penh, Cambodja

Tzvika, 9 - Beitar Illit, Westelijke Jordaanoever

Prena, 14 - Kathmandu, Nepal

kinderkamer Jazzy - Kentucky, USA

Lehlohonolo, 5 - Lesotho

Rhiannon, 14 - Darvel, Schotland

Nantio, 15, Lisamis - Noord-Kenia

Alyssa, 8 - Kentucky, USA

Bovenstaande fotogalerij is slechts een greep uit de hele serie. Neem een kijkje op de website van James Mollison en ontdek de kinderkamers over de hele wereld.

Bron & copyright: Where Children Sleep – James Mollison

13/05/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?