Jonge Belgische architecten in DeSingel

DeSingel en het VAi (Vlaams Architectuurinstituut) bieden acht jonge architectenbureaus een platform om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp voor te stellen. De jonge Belgische architecten kregen elk de opdracht om via hun ontwerpen onderzoek te verrichten naar prangende maatschappelijke vraagstukken en intellectueel uitdagende kwesties.

Jonge Belgische architecten: Doorzon interieurarchitecten

Caroline Lateur en Stefanie Everaert van Doorzon interieurarchitecten gingen de uitdaging aan. De opdracht van het duo? Een moskee ontwerpen voor een moslimgemeenschap van vijfhonderd mensen in een negentiende-eeuws binnengebied van een middelgrote Vlaamse stad. Een religieuze ontmoetingsplek creëren in een alledaagse en rommelige stedenbouwkundige toestand was zeker geen makkelijke opdracht! Uiteenlopende activiteiten als bidden, preken, ritueel wassen, koken, eten, feesten, studeren en spelen moesten namelijk allemaal een plaatsje vinden in het architectuur ontwerp. De grote vragen in dit project waren dan ook: hoe deze culturele waarden architecturaal vormgeven? En hoe tot een universele nieuwe microkosmos komen?

 

Benieuwd naar het resultaat? Je kan het project van deze jonge Belgische architecten gratis gaan bekijken in deSingel Antwerpen.

Praktische info

De architectuur tentoonstelling ‘Jonge makers, denkers, dromers’ vindt plaats van 17 april tot 10 juni 2012 in de Wandelgang van deSingel, Desguinlei 25, 2018 Antwerpen.

Ingang is gratis.

Openingsuren: van woensdag tot zondag tussen 14u en 18u en bij voorstellingen van 19u tot 23u.

05/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?