Je huis verkopen: 5 tips om je woning aantrekkelijk te maken

Je wil graag je huis verkopen, maar door de stijgende huizenprijzen en het groeiend aanbod is het niet gemakkelijk om je woning snel te verkopen. Onze tips helpen je om de woning aantrekkelijker te maken en het verkopen van je huis te vergemakkelijken.

Huis verkopen: door de ogen van een koper

Een eerste belangrijk tip is: bekijk je huis door de ogen van de verkoper. Zoek naar dingen die je onmiddellijk opvallen. Zoek zaken die je bijvoorbeeld beter weg neemt of aanpast, maar zoek ook hoogtepunten die je zeker wil uitlichten.

Wil jij je huis verkopen? Dan is rommel verboden

Als je goed hebt rondgekeken, ontdekte je waarschijnlijk een rommelige bergruimte? En andere rommeltjes? Rommel is persoonlijk en daar heeft de potentiële koper dus niets aan. Organiseer dus je bergruimte en ruim je rommel op. Het is belangrijk dat de potentiële koper niet het gevoel heeft dat hij in andermans huis loopt, maar dat hij in zijn toekomstige eigen huis rondwandelt. Dat wil niet zeggen dat je enkel lege flessen en potten moet opruimen, het is even belangrijk dat je onnodige accessoires uit het zicht haalt. Haal daarnaast ook zoveel mogelijk persoonlijke sporen weg!

Achterstallige reparaties!

Ik hoor je al zuchten, nog investeren in allerlei klusjes om en rond het huis is dat wel de moeite? We kunnen bevestigen dat het loont om een paar kleine klusjes uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een loszittende toiletbril, afgebladerde verf, piepende deuren, lekkende kranen of een scheur in het gordijn. Zo voorkom je dat potentiële klanten het gevoel hebben dat ze het hele huis moeten renoveren. Bovendien heeft het ook een gevoelige invloed op de uiteindelijke verkoopprijs!

Sfeer, licht en voldoende groen

Je huis aantrekkelijker maken, kan je perfect doen door sfeer te creëren. Dat zonder dat jouw persoonlijke smaak domineert. Zet bijvoorbeeld verse bloemen neer en een schaal met kleurrijk fruit. Nog een leuk idee is om een pak koffie open in je keuken te zetten, de geur wordt namelijk geassocieerd met het thuisgevoel. Trek ook je gordijnen open en laat zoveel mogelijk licht binnen. Een licht huis is namelijk aantrekkelijker dan een donker huis, al is het maar omdat je woning dan groter lijkt! Voldoende groen in je woning werkt ook, zet niet enkel plantjes in de woonkamer maar ook in de badkamer of op het toilet. Groen geeft namelijk een fris gevoel!

Verkoop een schoon huis

Jouw laatste taak: maak het huis grondig schoon. Zorg dat het huis fris ruikt en besteed extra aandacht aan het toilet en de douche. Een truc om frisse lucht te verspreiden in je woning: spuit hier en daar wat druppels citroensap en in het bijzonder op de mat bij de voordeur. Zo wek je de illusie dat je woning op en top schoongemaakt is.

14/10/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?