Isolerend glas: ramen met verwarmd glas

Ramen en glasvlakken zijn het zwakke punt in de isolatie van onze woningen. Ze zorgen vaak voor grote warmteverliezen. De komst van dubbele of driedubbele beglazing en van radiators onder vensterramen bieden helaas nog steeds niet de perfecte oplossing. Gelukkig is er nu een alternatief: verwarmd glas.

Op zoek naar isolerend glas?

Ja, je verstaat het goed. Elektrisch verwarmd glas is een innovatieve oplossing die ramen in perfecte isolatoren verandert en perfect als bijverwarming kan worden ingezet. Elektrisch verwarmde dubbele beglazing verspreidt snel en efficiënt een gelijkmatige stralingswarmte. Deze stralingswarmte is efficiënt, comfortabel, gezond en energiebesparend.

Hoe dit mogelijk is? Verwarmd glas bestaat uit een traditioneel glas met folie die warmte uitstraalt wanneer hij onder elektrische spanning staat. De buitenruit heeft een speciale coating, die de warmtestralen naar binnen en de koudestralen naar buiten reflecteert. Tussen de glasplaten zit bovendien een veilig en superisolerend glas dat zorgt voor een ongeëvenaarde thermische isolatie, zodat de temperatuur die je zelf instelt perfect behouden blijft in de ruimte. Maar gelukkig zien deze ramen eruit zoals alle andere ruiten…

Qua kostprijs moet je rekenen op hetzelfde bedrag dat je zou uitgeven voor dubbele beglazing en de klassieke verwarming van jouw woning. Maar je hebt wel geen verwarmingselementen meer aan de muren en geen onderhoudskosten voor de verwarming.

Toepassingen

Verwarmd glas kan overal geplaatst worden, rond overdekte zwembaden, in wintertuinen, veranda’s, kantoorgebouwen of particuliere woningen.

De voordelen van verwarmd glas

Verwarmd glas biedt heel wat voordelen:

 • Minder energieverlies
 • Milieuvriendelijk
 • Onzichtbaar en esthetisch
 • Optimaal comfort
 • Onderhoudsvrij
 • Geluidsisolerend
 • Filtering van schadelijk UV-licht
 • Gunstig voor de gezondheid
 • Condensvrij
 • Geen warme of koude hoeken
 • Instelbare temperaturen per ruimte
 • Onzichtbare elektrische onderdelen

 

21/11/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

M
mekke

Graag wil ik vragen wat verwarmd glas per m2 kost voor een woonhuis.
mvg

AV
Alfred Verhees

Beste heer/mevrouw,

Wij hebben in ons nieuwbouwhuis in 2017 7 verwarmde ruiten met jaloezieen (in de sponning van het dubbelglas) laten plaatsen. Er zijn 3 ruiten per 2 geschakeld en de 7e ruit is separaat aangesloten. Dit heeft nimmer goed gefunctioneerd. De 7e ruit werd onvoldoende warm t.o.v. de 6 andere ruiten. De elektricien heeft alles dubbel gechecked en aansluitingen en vermogens zijn juist. Toch blijft het probleem en de leverancier wijst de garantie thans af, hoewel ons vermoeden is dat het probleem in de ruit(en) zit.

Ik zou nu graag een 2nd opnion hebben. Zou u dat kunnen? Zo ja, dan hoor ik graag wanneer u op korte termijn beschikbaar bent voor een beoordeling in Heeze.

Met vriendelijke groet,
Alfred Verhees

  HH
  Hanne Homeproved

  Dag Alfred,

  Wat jammer om te horen dat de zevende ruit niet naar behoren werkt! Aangezien wij zelf geen elektriciens zijn, kunnen wij dus ook niet langskomen om te controleren waaraan het probleem zou kunnen liggen. We raden je aan om eens bij een andere vakman in de buurt langs te gaan. Hij kan de situatie met een onbevooroordeeld en neutraal oog bekijken.

  Hopelijk komt er snel een oplossing voor jouw probleem! Nog veel succes.

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Homeproved

Bekijk 2 andere vragen over dit project