Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, het is een huis!

Architectuur heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in onze maatschappij. Het kan onze tenen laten krullen of onze harten sneller laten staan. Architectuur kan fantaseren en innoveren. En soms, heel soms, kan het onze hoofden laten duizelen. Staar je blind op volgende architecturale pareltjes uit de fotoreeks ‘Flying Houses’ van Laurent Chehere.

Architectuur vanuit een ander standpunt

Onderstaande bouwwerken/hersenspinsels zijn afkomstig uit de fotoreekt ‘Flying Houses’. Om zijn werken te maken, verwijdert Laurent Chehere de bouwwerken uit hun ‘natuurlijke habitat’ en stuurt ze de lucht in. Huizen, gebouwen en zelfs caravans krijgen vleugels in zijn werken en daarbij maakt hij geen onderscheid tussen klassieke of hedendaagse architectuur.

Er komt echter meer bij kijken dan wat photoshoppen hier en daar. Om een zo goed mogelijk beeld te vormen, neemt de artiest van ieder onderdeel – van vensterbank tot de graffiti op de gevel – een foto. Die foto’s voegt hij vervolgens samen in een beeld dat zich meters boven het aardoppervlak afspeelt. Surrealistisch is het ongetwijfeld maar het plaats de dingen wel – letterlijk en figuurlijk – in een nieuw perspectief.

Wij maakten alvast een selectie van de meest indrukwekkende werken:

Laurent Chehere - Caravan

Laurent chehere - Gainsbourg

Laurent chehere - en feu

Laurent chehere - Cirque

flying houses - Laurent chehere - Nature morte

Laurent chehere - La grande illusion

Laurent chehere - le petit journal

Meer beelden kan je bewonderen in het portfolio van Laurent Chehere. Wie de werken graag van dichtbij ontdekt, kan één van de Flying Houses exposities bezoeken.

05/11/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?