Investeren in vastgoed? Kies voor een appartement aan zee!

De prijzen voor vastgoed aan de Belgische kust zijn de afgelopen tien jaar sneller gestegen dan andere appartementen in het binnenland. Dat maakt een appartement aan zee de ideale belegging!

Vastgoed aan de kust houdt stand

  • Volgens de FOD Economie is er in 2011 voor meer dan twee miljard euro vastgoed verhandeld aan de Belgische kust, waarmee 2011 meteen een goed vastgoedjaar werd.
  • De prijzen van appartementen stegen de voorbije tien jaar in zo goed als alle badsteden, met Bredene op kop (+ 10%). Dit kleine kustdorpje werd gevolgd door Knokke-Heist (+8%), De Haan (+8%) en Oostende (+7%).
  • In de eerste helft van 2012 werd door de notarissen reeds een prijsstijging met 2,9% ten opzichte van vorig jaar opgetekend voor appartementen aan de kust. Daarmee zit de verkoop van buitenverblijven terug in de lift, al is het niveau van de topjaren 2004, 2005 en 2006 nog niet opnieuw bereikt.

Prijsstijgingen appartementen kust

Vastgoed blijft een goede belegging, terwijl andere investeringen niet altijd zoveel opbrengen. Mensen die tien jaar geleden een tweede verblijf aan de kust kochten, zal je niet horen klagen over de meerwaarde van hun pand. Tussen 2001 en 2011 werd er een gemiddelde prijsstijging van 122% opgetekend aan de kust. In de rest van Vlaanderen is dit ‘slechts’ 103%. Een appartement aan zee is dus nog steeds een goede langetermijninvestering, zeker als je het pand ook verhuurt.

Krijg je zin om te investeren in een appartement aan de kust? Dan moet je zeker de immosites in het oog houden!

Bron: Trends.be

27/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?