Intirio Awards uitgereikt

Van 29 januari tot 1 februari vond de Intirio beurs plaats in Flanders Expo Gent. Naar jaarlijkse traditie werden tijdens deze Intirio vakbeurs voor decoratie en huislinnen opnieuw zes Intirio Awards uitgereikt. Vijf prijzen werden toegekend door het Intirio trendteam, terwijl over de Consumenten Award werd beslist door het magazine Actief Wonen.

Intirio awards: Consumenten Award – Aritex

Aritex won de Consumenten Award van Actief Wonen, die werd uitgereikt door hoofdredactrice Karolien Van Cauwelaert. Gaëtan Bourguignon van Aritex was duidelijk zeer tevreden met de onderscheiding. “Voor ons is dit een beloning voor de aandacht die we altijd hebben besteed aan het design van ons textiel.” Ook ‘Wit + Goed’ en Mrs. Me kregen een speciale vermelding.

Award Schoonheid – Arte

De Award van de Schoonheid ging naar Arte. Andere genomineerden waren Eijffinger en Elitis. “Dit is de mooiste award die we tot nu toe al mochten ontvangen”, vertelt commercieel directeur Guido Neven. “Schoonheid zit namelijk in de genen van de familie Desart, die aan het hoofd staat van Arte.”

Huislinnen Award – Verilin

“Dit hadden we echt niet verwacht”, vertelt Ilse Dedeken van de Belgische luxestoffenfabrikant Verilin. Het bedrijf won de prijs in de categorie ‘Huislinnen’. De jury prees ook Van Es en Libeco Lagae.

Interieurdecoratie Award – Casamance

In de categorie ‘Interieurdecoratie’ ging de eer naar Casamance, een bedrijf uit het Franse Willems. Onder meer het behangmerkElixir’ en de stoffencollectie van het bedrijf werden onderscheiden. Naast Casamance was er ook bijzondere erkenning voor de zware stoffen en exclusieve passementerie van Watts of Westminster en voor de nieuwe kleuren van Puylaert Home Basics.

Award Kleur – Masureel

Guy Masureel brengt behang, verf en textiel samen. Verbindende krachten daarbij zijn kleur en muziek. Deze mix charmeerde de jury het meest, en daarom kende ze Masureel de Kleur Award toe, dat hiermee het verschil maakte met de twee andere genomineerden, Libert Paints (met kleurconcept Mona) en Emente (met kleurcollectie Indigo).

Award Ecologie Piestone / Wonderwall Studio’s

Wonderwall Studio’s maakt gebruik van ‘reclaimed wood’ en maakt daarmee wandpanelen. Die zijn niet enkel ecologisch verantwoord, maar stralen ook een aparte schoonheid uit. Voornamelijk oud Indonesisch hout komt zo opnieuw tot leven in het interieur.

02/02/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?