International Design Festival Berlin (DMY)

Van 6 tot 10 juni is het voormalige vliegveld Tempelhof opnieuw het decor van het vierdaagse DMY International Design Festival Berlin.

Het festival vindt echter niet alleen plaats in Tempelhof, maar ook op verschillende locaties verspreid over de stad. Het is dus perfect mogelijk om rustig – mits de huur van bijvoorbeeld een fiets  – een toertje langsheen alle events te maken.

Op en rond de luchthaven zullen zowel bekende ontwerpers, bureaus als opkomend talent hun kunsten laten zien. DMY Berlin heeft een enorm rijk programma aan exposities, designer talks, symposia en prijsuitreikingen. Hieronder een aantal events die je zeker moet bezocht hebben:

– De Instant Stories-tentoonstelling: een elftal ontwerpers en studio’s tonen hier hun allerlaatste werk, binnen een kader van kleine stillevens.
Nightshift Open Design Studios: een opendeurdag van maar liefst vijftig ontwerpbureaus. Zij openen hun deuren van 19u tot 23u.
Design Shopping Night, op 7 juni. De mooiste designwinkels in de stad bieden die dag hoge kortingen. En er zullen ook lekkere hapjes worden aangeboden aan het winkelende publiek… Een reden te meer om je eens goed te laten gaan dus.
Open Talks: lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot de designwereld, in de speakers corner van het festival.
– De tentoonstelling Connecting Concepts, over Nederlands Design.

DMY BERLIN
Van 6 tot 10 juni 2012
Tempelhof, Berlijn
www.dmy-berlin.com

04/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?