Immobiliën anno 2016: een investering op lange termijn

immobiliën

Een woning huren? Nee toch. We kiezen er almaar vaker voor om een huis te bouwen of te kopen. Dat heeft namelijk vele voordelen. We zetten de belangrijkste op een rijtje. Wedden dat ook de sceptische geesten straks overtuigd zijn?

Een historisch lage rentevoet

immobiliënHet is algemeen bekend dat de hypotheekrentes bij de banken nog nooit zo interessant waren. Ze bedroegen gemiddeld 4% tussen 2010 en 2014; in 2016 duiken ze zelfs onder de 2%. En dat verschil voel je, zowel op het totale verschuldigde bedrag als op de termijnen die je maandelijks moet neerleggen. Op dit moment is investeren in immobiliën dan ook een veel aantrekkelijkere optie dan je geld te laten indommelen op een onvoordelige spaarrekening.

Kopen of bouwen?

Of je wil kopen of bouwen is heel persoonlijke beslissing en eigenlijk kun je niet verkeerd kiezen. Sta je te popelen om je te installeren in je eigen warme nestje, dan is een sleutel-op-de-deurwoning een aanrader. Heb je al een bouwgrond in gedachten? In dat geval liggen alle opties open om het huis van je dromen te bouwen.

Hou er rekening mee dat eigentijdse materialen en nieuwe technologieën gericht zijn op duurzaamheid en isolatie. Zo ben je zeker van de beste energieprestaties. Dat is niet alleen goed nieuws voor het milieu. Door je verbruik in te perken, schroef je natuurlijk ook je eigen uitgaven terug.

Immobiliën zijn niet per se immobiel

Misschien loop je het liefst met een wijde boog om immobiliën heen omdat je jezelf niet wil vastzetten en alle opties wil openhouden. Schuif dat cliché aan de kant! Het is toch perfect mogelijk om je huis opnieuw te verkopen als je een andere richting aan je leven wil geven. Of beter nog: je kunt het verhuren. Het kadastraal inkomen geeft je een idee van wat je als huurprijs zou kunnen vragen. Bovendien wordt onroerend goed elk jaar zo’n 5% meer waard.

Een woning bouwen of kopen heeft duidelijk niets dan voordelen. Of je nu eerder geneigd bent om te kopen of om zelf te bouwen, je kunt rekenen op Blavier. Ontdek onze sleutel-op-de-deurhuizen en ons aanbod aan bouwgronden.

 

30/06/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?