Huis van de toekomst: je woning inrichten met mobiele wanden

We gaan kleiner wonen en willen open ruimtes creëren. Het resultaat? Een ruimte krijgt steeds vaker verschillende woonfuncties toegedicht. Leef- en eetruimte worden één, de bureau versmelt met het salon of de slaapkamer. Maar je wil toch nog privacy behouden? Dan zijn mobiele wanden de perfecte oplossing. Want flexibele gebouwen met intelligente oplossingen, dat zijn de woningen van de toekomst.

Mobiele wanden versus schermen

Mobiele schermen zijn flexibel. De ene dag plaats je ze hier, den andere dag daar. Zo kan je de indeling van je woning als het ware volledig omgooien. Mobiele wanden worden meestal met rails aan het plafond bevestigd. Dat betekent dat je ze meestal niet zomaar uit het huis kan verwijderen, maar ze zijn dan ook heel wat doeltreffender. Als je de wand verschuift, ontstaan er opeens nieuwe ruimtes en verander de ruimte. Zo kan je in een beweging de ruimte in verschillende lokaaltjes onderverdelen.

Lichtdoorlatende mobiele wanden

Licht is een van de basis ingrediënten voor ons interieur. Als je dacht dat een mobiele wand je kamer donker maakt, dan heb je het fout. Er bestaan lichtdoorlatende en zelfs volledig transparante mobiele wanden, zo kan je ook kiezen voor glazen schuifwanden.

Halfhoge mobiele wanden

Wil je graag wat privacy creëren in een bepaald hoekje, maar toch de eenheid en openheid van de ruimte behouden? Geen probleem, dat kan. Had je al aan halfhoge mobiele wanden gedacht? Zo blijft het totaaloverzicht van de ruimte intact, en geniet je toch van privacy in jouw hoekje.

Tip

Wil je een mobiele wand plaatsen in een bureauruimte of een speelkamer? Dan kan je er een krijtbord of magneetbord van maken. Handig en leuk voor de kindjes!

25/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?