Houtskeletbouw: het concepthuis

Oscar V is een architectenbureau dat vooral met houtskeletbouw werkt. Zelf wonen ze in wat ze ‘het concepthuis‘ noemen. Hier ontvangen ze niet alleen hun klanten, ze wonen er ook effectief.

Het concepthuis

Het idee achter het concepthuis is eigenlijk vrij simpel. Architecten ontvangen hun klanten vaak in een kantoor, waar de klanten geen voeling krijgen met de plannen en de stijl van de architect. Het concepthuis is echter volledig gebouwd naar de smaak en de stijl van de architecten, en ze stralen uit waar het collectief Oscar V. voor staat: houtskeletbouw, tijdloosheid en eenvoud. Mensen die het huis bezoeken ervaren zo meteen de sfeer en het gevoel dat de architecten in hun ontwerpen willen uitstralen.

Tijdloze houtskeletbouw

De architecten achter het bureau werken altijd met een houtskeletbouw. Ze zijn overtuigd van de voordelen van deze bouwmethode ten opzichte van andere, meer traditionele bouwmethoden. Die voordelen zijn vooral een aanzienlijk versnelt bouwproces, en het gebruik van natuurlijke materialen die schitterend isoleren.

Daarnaast willen de architecten ook vooral tijdloze woningen bouwen. Door stil te staan bij het gebruikte materiaal en bij de inrichting van de woning moet ze de tand des tijds kunnen doorstaan.
Het ontwerp van het concepthuis is eenvoudig, met een strakke belijning. Dit, in combinatie met warme meubels, zorgt voor een tijdloze uitstraling.

Warme en levendige inrichting

De inrichting wouden de architecten vooral warm en levendig houden. Om dit te bereiken hebben ze met contrasten gespeeld: een eenvoudige belijning is gecombineerd met warme en huiselijke objecten. Dit, en de verschillende houtsoorten die zowel binnen- als buitenshuis zijn gebruikt, zorgen voor een warm en levendig huis!

08/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?