Hotel Gent rond de torenklok van het Sint-Pietersstation

Een hotelkamer boeken rond de klok van het torengebouw van het station Gent Sint-Pieters? Het klinkt heel gek, maar met de openluchtexpo Track in Gent is het tijdelijk mogelijk…

Voor het evenement heeft de Japanse kunstenaar Tazu Rous immers een heuse hotelkamer gebouwd waarbij de klok van het torengebouw van het station centraal staat. De hotelkamer van ‘Hotel Gent‘ situeert zich op zo’n 25 meter boven de grond. Geen geschikte plaats dus voor mensen met hoogtevrees!

Exclusief design hotel

De Japanse kunstenaar wil met deze stunt de kloof tussen de private en de publieke ruimte opheffen. Met de tijdelijke hotelkamer van Tazu Rous kan je dus tijdelijk een publiek object in je leefruimte halen.

Het interieur van de hotelkamer ziet er in ieder geval heel bijzonder uit. De grote klok van het torengebouw in het midden van de kamer zuigt natuurlijk meteen alle aandacht naar zich toe. De kamer is voor de rest heel modern ingericht, en voorzien van een bed en zitruimte, een moderne badkamer, en uiteraard een mooi uitzicht op de omgeving.

Sinds de inhuldiging heeft het project al heel wat gemengde reacties uitgelokt. Langs de ene kant vindt men het project origineel en baanbrekend, anderen vergelijken de hotelkamer dan weer met een martelkamer, al zal de klok wel niet elk uur voor kabaal zorgen.

Indien je een nachtje wil boeken in dit bijzondere hotel, dan ben je wel te laat. De hotelkamer was al na 23 minuten volgeboekt…

16/07/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?