Het toilet van 2013: technologische innovaties! - BATIBOUW 2013

Het toilet van 2013: technologische innovaties! - BATIBOUW 2013
Het toilet is een belangrijk onderdeel in ons dagelijkse leven. Volgens de World Toilet Organisation gaan we ongeveer zo’n 2.500 keer per jaar naar toilet of zo’n 6 à 8 keer per dag. Technologische innovaties verhogen dan ook het comfort en de hygiëne en spelen ook een belangrijke rol in het verbruik. Op BATIBOUW 2013 hebben we dan ook de innovaties voor het toilet van 2013 van dichtbij bekeken!

Sphinx ontvangt Design Award 2013 voor het Rimfree toilet

Het traditionele toilet – de toiletpot met spoelbak – heeft sinds z’n ontstaan een spoelrand. Langs deze rand spoelt het toiletwater zodat de toiletpot overal gereinigd wordt. Het grote nadeel hieraan is dat al het vuil zich onder die rand gaat verzamelen. Bovendien is het ook niet zo evident om onder die rand te kuisen. Thuis is dit niet zo’n groot probleem maar vooral op openbare plaatsen zorgt die spoelrand voor vuile toiletten die een broeihaard van bacteriën kunnen zijn… Sphinx gaat dan ook terecht met de Design Award 2013 aan de haal die uitgereikt werd op BATIBOUW 2013. Ze maken namelijk gebruik van een nieuwe waterverdeler die ervoor zorgt dat het toiletwater gelijkmatig verdeeld wordt over de de hele toiletpot. Met hun innovatieve oplossing is de spoelrand dus overbodig en kan vuil zich nergens meer ophopen. Ten slotte ziet het Sphinx Rimfree Toilet er ook esthetisch zeer goed uit. Functioneel design… Bij Homeproved houden we ervan!

Gedaan met slechte geurtjes! Geberit DuoFresh toilet

Eén bepaalde stand die op originele wijze onze aandacht trok, was de stand van Geberit. In het voorbijwandelen merkten we rookvorming op, komende van een toiletpot. Na nader onderzoek stelden we vast dat er echter geen vuur te bespeuren was en dat de rook ook meteen opgezogen werd door het bedieningspaneel. Verdachte situatie, reden genoeg om op verder onderzoek te gaan. De Marketing Manager van Geberit lichtte dan ook met plezier toe wat het doel was van deze ‘stunt’. Het toilet in kwestie was namelijk de Geberit DuoFresh. Deze toiletten zijn voorzien van een bedieningspaneel dat slechte geurtjes verwijdert, zuivert en vervolgens terug uitstoot als zuivere lucht. “Een subtiel gevoel van frisheid” is het resultaat. Het systeem werkt dan ook als volgt: [gallery link="file" order="DESC" columns="4" include="39630, 39629, 39624"] Aan het bedieningspaneel/inbouwspoelreservoir is aan de achterzijde op discrete wijze een ‘geurextractietoestel’ bevestigd. Hierin zit een actieve koolfilter verwerkt welke de lucht zuivert na het activeren van het geurextractietoestel. Na het zuiveren wordt de schone lucht terug verspreid doorheen het toilet of doorheen de badkamer. Het geurextractietoestel valt na 10 min. automatisch uit maar kan ook manueel uitgeschakeld worden. Deze technologische innovaties zorgen ervoor dat we steeds een fris toilet of frisse badkamer hebben met een kraaknette toiletpot!