Goedkope woningen kopen in Antwerpen voor minder dan 200.000euro

Een woning kopen voor minder dan 200.000 euro in Antwerpen stad. Een onmogelijke zaak? Niet als je volgende tips in het achterhoofd houdt!

Evolutie vastgoedprijzen in België

De huizenprijzen zitten in stijgende lijn en zeker in grotere steden als Brussel, Gent of Antwerpen. Het resultaat? Goedkopere huizen en appartementen met een goede ligging in het centrum van de stad zijn op 1, 2, 3 verkocht. Zeker als ze in goede staat zijn. Ze zijn felbegeerd en je moet als koper vaak heel snel beslissen. Vele jongeren vrezen dan ook dat ze hun droomhuis niet zullen vinden.

Tips bij het zoeken naar een betaalbare woning

  • Bepaal eerst je budget. Informeer dus eerst bij de bank.
  • Het internet is dé plek om op zoek te gaan naar een goed huis of appartement om te kopen.
  • Bepaal op voorhand je criteria (aantal slaapkamers, staat van het huis, buurt, tuin of balkon, garage,…). Maar wees realistisch: voor 200.000 euro kan je natuurlijk geen paleis verwachten! Je zal dus altijd compromissen moeten maken: ofwel op ligging, ofwel op staat van de woning, ofwel op type.
  • Tijdens je bezoek moet je een duidelijk beeld krijgen van de staat van de woning: de verwarmingsinstallatie, energieprestatie, reden van verkoop, kosten voor nutsvoorzieningen, bouwplannen in de buurt,… Zorg dat je volledig geïnformeerd bent. Neem desnoods een deskundige mee of informeer bij de buren.

Waar vind ik goedkope woningen in Antwerpen?

Zoek je een betaalbare woning in Antwerpen stad? Het Eilandje, het Zuid of Zurenborg blijven traditioneel dure buurten. Heb je een beperkt budget, dan zoek je best in Oud-Borgerhout, Oud-Berchem of op het Nieuwe Zuid, in de buurt van de Brederodestraat. Steeds meer mensen vestigen zich ook in districten buiten de Singel, zoals in Hoboken, het Kiel, Wilrijk-Vallaar, Deurne of Merksem.

Huizen in de kijker

Wij deden alvast de test en gingen op zoek naar een paar leuke én betaalbare woningen in Antwerpen. Vaak vragen deze panden om heel wat renovatiewerken, maar wie zoekt, die vindt iets leuks voor een goede prijs:

27/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?