Extra energiepremie in Vlaanderen

Goed nieuws voor alle Vlamingen met (ver)bouwplannen! De energiepremies voor energiezuinige woningen gaan naar omhoog, dat meldt De Standaard. De bonus kan enkele honderden euro’s bedragen.

Nieuwe energiepremie

Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche (SP.A) en minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) werkten samen een nieuw premiesysteem voor energiezuinige bouwers uit. Wie energiezuinig bouwt kan al sinds 2009 van een korting genieten op de onroerende voorheffing van twintig of veertig procent en dit voor een periode van tien jaar. Vanaf 1 januari 2013 zal de vermindering op de onroerende voorheffing oplopen tot vijftig en zelfs tot honderd procent voor een periode van vijf jaar. Ook al wordt de periode korter, op deze manier kunnen (ver)bouwers toch enkele honderden euro’s extra besparen.

Nog meer energie besparen

De voorwaarden om van deze korting te genieten worden echter strenger en de bouwmaterialen moeten aan strengere eisen voldoen. “Met deze nieuwe regeling wil de Vlaamse regering gezinnen stimuleren om nog energiebewuster te bouwen”, aldus minister Van den Bossche. “Energiezuinig bouwen betekent een levenslange besparing op energie. Goed voor het klimaat én voor de energierekening.”

06/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?