Huis in Griekenland kopen?

Je wil net als vele Belgen verstandig gebruik maken van jouw spaargeld en investeren in onroerend goed? Waarom zou je niet genieten van de voordelen van een vakantiewoning in de zon? En heb je er al aan gedacht om te investeren in een huis in Griekenland?

Griekenland, een aards paradijs

Met een typisch mediterraans klimaat, een adembenemend landschap, een fantastische gastronomie, idyllische eilanden en een buitengewone cultuur, is de Helleense republiek een gedroomde vakantiebestemming. Griekenland is een synoniem voor zon, gezelligheid en traditie, kortom, de perfecte plek om aan de dagelijkse routine te ontsnappen.

Een woning in Griekenland, interessante investering

Naast het feit dat Griekenland een ideale vakantiebestemming is, is het ook een interessante plek om te investeren. Sinds het begin van de crisis zijn de Griekse vastgoedprijzen met ongeveer 10% gedaald.

De meerderheid van de huizen op de Griekse markt zijn eigendom van privé-eigenaars. Het is bovendien niet moeilijk om in Griekenland een woning te zoeken en te vinden die aan jouw eisen beantwoordt, want de meeste huizen worden verkocht of verhuur via de klassieke kanalen, zoals kranten, immozoekertjes en gespecialiseerde immosites.

Een woning kopen in Griekenland

Voor je begint met zoeken, maak je best een lijstje met jouw wensen en eisen en de criteria waaraan de woning moet beantwoorden. Welke prijs heb je in gedachten en welke prijs ben je bereid te betalen? Je doet er ook goed aan om even de omgeving te verkennen en de buurt te ontdekken.

Bezoek huizen die te koop staan, ook al beantwoorden ze niet volledig aan jouw criteria. Zo maak je kennis met de plaatselijke vastgoedmarkt en zal je kritischer naar de woningprijzen kijken.

Sommige zones van Griekenland hebben een hoog risico op aardbevingen. Zorg dat je dus goed bent ingelicht over de nodige verzekeringspolissen.

Laatste tip: als je beslist om een woning te kopen in Griekenland, laat je dan ter plaatse begeleiden door een advocaat. Hij zal beter op de hoogte zijn van de lokale wetgeving en kan je op het juiste spoor zetten.

Of huren?

Je bent aangetrokken door de vele troeven van dit prachtige land, maar je wil er niet al jouw kapitaal in investeren? Geen probleem! Het land biedt ook heel wat mogelijkheden om vakantiewoningen te huren tegen kleine prijzen!

22/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?