Een urban jungle in 5 gemakkelijke stappen!

cactus closeup

Afgelopen jaar is deze interieurtrend zeer geliefd geworden bij velen en inmiddels zie je het overal terug. Eén van de grootste trends op dit moment is de urban jungle. Kort samengevat breng je bij een urban jungle inrichting alles wat buiten is naar binnen. Een combinatie van een stedelijke look met de natuur. In 5 easy steps, vertoef jij in een mum van tijd in je eigen stukje aards paradijs!

Stap 1: Plantje hier, plantje daar

Zoals ik al zei, bij de urban jungle haal je de natuur in huis. En ze zuiveren meteen de lucht binnenshuis! Een interieur vol groene en gezellige kamerplanten. Ik ben er gek op! Voordat straks je hele interieur verdwijnt achter alle planten, heb ik alleen de absolute must-haves voor je geselecteerd.  De olifantsoor, gatenplant, bananenplant en de cactus maken je urban jungle af. Met cactussen kun je niet gek genoeg gaan: hoe meer hoe beter. Om de kamer meer volume te geven kan je ook een plantenhanger kopen en daar een cactus in verwerken: een instant eyecatcher! 

Stap 2: Meubels voor in een urban jungle

Planten zijn belangrijk om de juiste setting te creëren, maar meubels misschien nog wel meer! Groen is een kenmerkende kleur voor de urban jungle. Een kaki groene hoekbank zal daarom super staan. Past dat niet bij je smaak? Ga dan voor een leren bank in bijvoorbeeld cognac kleur! Bij de bank kun je goed een leuke houten salontafel kwijt. Voor de keuken zullen lederen eetkamer stoelen met zwarte metalen poten gaaf staan. Maak hierbij een combinatie met houten eettafel!

urban jungle

Stap 3: Voeg leuke woonaccessoires toe!

Nu je weet welke meubelsen planten passen in een urban jungle, is het tijd voor één van de leukere onderdelen. Het toevoegen van woonaccessoires om het helemaal eigen te maken! In een urban jungle interieur komen veel verschillende materialen voor. Voornamelijk bamboe, rotan & botanische accessoires staan echt super leuk. Denk hierbij aan een jungle poster of kleurrijke kussens voor op de bank.

Stap 4: Matching raamdecoratie

De laatste stap is raamdecoratie kiezen die matcht met je urban jungle. Kies voor een houten jaloezieën! Een echte blikvanger in je urban jungle als je het mij vraagt! Durf over the top te gaan: een houten jaloezie in een houttint met een houtnerf is lekker matchy-matchy. Wil je de jaloezie extra laten opvallen? Kies bij het samenstellen dan voor een ladderband! Nog een fijn voordeel: de houten lamellen vallen als dakpannen over elkaar heen, waardoor je direct zonlicht tegengaat en lekker veel privacy hebt!

Stap 5: en nu maar genieten van je urban jungle!

21/11/2018

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?