Een uitzonderlijk luxe huis: het Schuurhuis

Op de plek waar een oude schuur stond een volledig nieuw huis bouwen, dat de kenmerken van de oude schuur behoudt… het lijkt een moeilijke opdracht, maar architect Aad Vos slaagde erin. En hoe! Het resultaat is een luxe huis op het platteland.

Moderne architectuur

Wat dit schuurhuis zo bijzonder maakt, is de architectuur. Het huis past perfect in de omgeving en heeft een heel ruimtelijk ontwerp. Het idee achter het ontwerp was om de traditionele envelop te behouden en deze te combineren met de nieuwe woonbehoeften.

De indeling van het huis is gebaseerd op de baan van de zon: in het noorden bevinden zich bergingsruimtes en installatieruimtes. In het oosten, waar de zon opkomt, is het relatief gesloten. In het zuiden en het westen ten slotte is het huis heel open zodat er veel zonlicht binnenkomt!

Houten skelet

Het huis is aan de buitenkant volledig omgeven door een soort van houten skelet. Deze houtstructuur geeft het huis een heel bijzondere esthetiek. Bovendien behoudt het huis op die manier een beetje het uitzicht van een mooie schuur wat mooi bij de landelijke omgeving past.

Zachte overgang tussen binnen en buiten

Het huis heeft ook een bijzonder zachte overgang tussen binnen en buiten. Het terras is namelijk deels overdekt. Dit, in combinatie met de houten lamellen die het huis omringen, zorgt voor die zachte overgang. De overdekte ruimte op het terras verlengt tevens de seizoenen.

Wil je meer weten over dit bijzondere ontwerp? Bezoek dan even de website van het Schuurhuis.

08/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?