Een schuifdeur, voor rustieke charme in het interieur

Vroeger vonden we schuifdeuren in fabrieken, magazijnen of schuren, vandaag is dit type deur uitgegroeid tot een populair decoratief element in privéwoningen. De schuifdeur biedt het perfecte alternatief voor de draaideur en brengt rustieke charme in het interieur.

Niet alleen om plaats te winnen

Een rustieke schuifdeur glijdt voor de muur en blijft volledig zichtbaar wanneer ze open staat. Dit type deur heeft het voordeel dat ze de ruimte van een woning of appartement optimaal benut, want schuifdeuren hebben minder ruimte nodig om open te gaan dan een klassieke draaideur of een zwaaideur. Bovendien kunnen alle klassieke binnendeuren, zowel nieuwe als recuperatiedeuren, ook als schuifdeur geplaatst worden.

Schuifdeuren zijn niet enkel functioneel, maar ook heel stijlvol. Ze passen perfect in elk soort interieur, of het nu een klassiek, hedendaags of landelijk interieur is.

Een schuifdeur bij jou thuis?

Schuifdeuren zijn over het algemeen goedkoper en gemakkelijker te plaatsen dan klassieke deuren. In doe-het-zelfzaken vind je kits met verstelbare rails voor schuifdeuren en andere elementen die nodig zijn om schuifdeuren te plaatsen.

 

04/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?