Een oude kerk omgebouwd tot een fascinerende luxe woning

Vijftien jaar geleden werd een kerk in de Londense wijk Knightsbridge verkocht, omdat het Londense bisdom dringend geld nodig had voor herstellingen. Vandaag lijkt het gebouw aan de buitenkant nog op een gewone kerk, maar binnenin vinden we een fascinerende luxe woning met een bronzen lift, zeven slaapkamers, een sauna, een zwembad, en een fitnessruimte. De woning zou te koop staan voor zo een 59 miljoen euro.

Van gewone kerk naar luxe woning

Toen de kerk verkocht werd, kwam ze onder meer in handen van Alain Boublil, schrijver van de wereldbekende musical Les Misérables. Hij verbouwde de kerk tot een woning met een bronzen lift, met zeven slaapkamers, met een zwembad in de kelder en met een plafond van 12 meter hoog in de living. In 2009 verkocht Alain Boublil de woning aan een Thaise zakenman, die de kerk opnieuw een make-over gaf. De kerk is daardoor vandaag de dag een tempel van hoogstaande architectuur en design. Rigby & Rigby, de ontwerpers van de laatste make-over van de kerk, omschrijven de kerk als een van de mooiste particuliere woningen in Knightsbridge.

Te koop?

Officieel staat deze bijzondere luxe woning niet te koop, maar ze zou op een discrete manier verkocht worden aan enkele superrijke buitenlanders. De vraagprijs zou daarbij op zo een 50 miljoen pond liggen, wat omgerekend neerkomt op bijna 59 miljoen euro.

Een deel van de kerk staat trouwens nog steeds open voor gelovigen, en daar worden nog steeds kerkdiensten gehouden.

We vonden deze fascinerende foto’s op De Standaard.

05/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?