Een huis huren of kopen in de Franse Alpen

De Savoie ligt in Rhône-Alpes, in het hart van de Alpen, aan de grens met Italië en Zwitserland. Het meest bergachtige departement van Frankrijk kenmerkt zich door haar rijk patrimonium en schitterende berglandschappen, die jaarlijks talrijke toeristen lokken…

De 1001 troeven van de Franse Alpen

Zeker tijdens het skiseizoen, maar eigenlijk vinden bezoekers het ganse jaar de weg naar de ontelbare natuurwonderen van de Savoie! Wat zijn de belangrijkste troeven van de bergstreek?

    • Bergsporten. Wil je bergwandelingen maken of meerdaagse trektochten door ongerepte natuurparken, zoals het Parc National de la Vanoise? Hou je van extreme sporten als bergbeklimmen, parapente, rafting, alpinisme of tourskiën? Hou je van écht mountainbiken of steek je graag hoge cols over met de fiets, zoals de Col d’Iseran of de Col du Galibier? De mogelijkheden zijn hier werkelijk onbeperkt en… tijdens het sporten kijk je altijd uit over de hoogste bergtoppen van de Alpen!
    • Skioorden. De winter is in de Savoie op zijn best. Wanneer het landschap met een dikke laag sneeuw bedekt is, trekken de skioorden duizenden skifanaten aan. Met rede, want hier vind je de grootste skigebieden van de wereld. Onder meer La Plagne, Les Arcs, Les Ménuires, Tignes, Val d’Isère, Val Thorens of Méribel zijn populair onder de Belgen. Langlaufen, snowboarden, alpien skiën, voor ieder wat wils!
    • Cultuur. De Middeleeuwse binnenstad van Annecy is een waar pareltje aan de oevers van het meer van Annecy. Maar ook de pittoreske bergdorpjes, zoals Bonneval-sur-Arc, Sixt-Fer-à-Cheval en Yvoire, zijn werkelijk een omweg waard! Deze dorpjes met stenen huisjes, houten balkons en leien dakjes behoren namelijk tot de 151 ‘plus beaux villages de France’.
    • Gastronomie. In de Savoie eet je als nergens anders. Karen en charcuterie zijn de specialiteit van de streek, want overheerlijke droge worsten en kazen als Vacherin, tome de Savoie, Beaufort of Reblochon staan hier dagelijks op het menu. Dat zorgt ook voor heerlijke gerechten op tafel, zoals fondue savoyarde, raclette, een smeuïge schotel met crozets of tartiflette. En heb je al eens van génépi geproefd, het plaatselijke likeur gemaakt op basis van kruiden uit de Alpenweiden?
    • Klimaat. Tot slot hebben de Franse Alpen een streepje voor op bergachtige regio’s in Oostenrijk en Zwitserland, want zij krijgen jaarlijks meer zon en minder regen. Meer kans op mooi weer dus!

 

Een tweede verblijf in de Savoie?

In de Savoie ligt het aantal hoofdverblijfplaatsen veel lager dan het Franse gemiddelde. Dat komt omdat toerisme zo belangrijk is in de regio en er veel appartementen en huizen zijn voor verhuur. Ongeveer 40% van de woningen zijn tweede verblijven. Zie je een tweede verblijf in deze mooie bergstreek met oneindig veel mogelijkheden ook wel zitten? Of wil je gewoon een vakantiehuis huren in deze uitzonderlijke streek? Dan moet je snel eens naar de immozoekertjes kijken!

28/09/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?