Een goede aannemer vinden? Happybouwen.be

Kijk dan eens op Happybouwen.be. Die site geeft (ver)bouwers de mogelijkheid een score te geven aan hun aannemer. Zo kunnen zijn hun aannemer aanraden of afraden aan andere (ver)bouwers. We vragen ons wel af of iedere beoordeling ook volledig objectief is…

Op de site Happybouwen.be kan iedereen een aannemer beoordelen. Op verschillende punten kan je een score toekennen waarna er een HB-score wordt toegekend aan de aannemer. Dit vormt dan weer een signaal voor toekomstige klanten van de aannemer.

Happybouwen.be – Wat en waarom?

Happybouwen.be is een initiatief van Dries Plasman. Dries liep zelf meer dan een jaar vertraging op bij zijn bouw en moest daarom tienduizenden euro’s extra neertellen. Om anderen te beschermen van zijn lot, richtte hij de website happybouwen.be op. Mensen die dus op zoek zijn naar een aannemer uit hun buurt, kunnen op de site controleren hoe goed de verschillende aannemers scoren op zaken als kwaliteit, prijs, planning, communicatie en nazorg en dus een goede aannemer vinden.

Uit die verschillende zaken en de totaalscore (Happy Bouwen score) kan men dan opmaken of het een goede of slechte aannemer is. Zo kan je voor je een samenwerking aangaat, checken of de aannemer zijn werk wel of niet goed zal doen.

Objectieve beoordelingen? Doe rondvraag!

Wij van Homeproved kunnen zo’n initiatief alleen maar toejuichen. Alleen stellen we de objectiviteit van de beoordelingen in vraag. Er zullen altijd misnoegde mensen zijn die via zo’n weg een aannemer trachten te raken. Hoewel Happybouwen verschillende controlepunten heeft ingebouwd, is het misschien beter om op verschillende plekken ten rade te gaan.

Zoek mensen op die met die aannemer samengewerkt hebben. Praat met anderen over verschillende mogelijke aannemers; mond-aan-mond reclame is nog steeds één van de beste reclametechnieken en bovendien ook één van de meest eerlijke. Ten slotte bieden veel aannemers ook referenties waar je eens een kijkje kan gaan nemen.

De keuze voor je aannemer is van zeer groot belang. Er kan immers veel verschil zijn in prijs, kwaliteit en oplevering. Zorg daarom dat je voldoende geïnformeerd bent! Happybouwen.be kan je daarbij helpen maar wij raden je aan om toch meerdere bronnen te raadplegen.

Veel succes met je bouw!

20/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vragen en opmerkingen

VJ
Vyncke Jurgen

Geachte,

Ik ben interieur architect en ben bezig een artikel aan het schrijven ivm keukens. Ik wil ook de mensen op weg helpen om een keuken aan te kopen op een goede manier. Binnenkort kan je dit op Homeproved terug vinden. Indien je interesse hebt om daar ook een artikel te schrijven geef je maar een seintje?

Met vriendelijke groet,

Jurgen Vyncke

N
Novitas

Wacht u ook al zo lang op reactie van uw Vakman, Aannemer of klusjesman…

Novitas.be werkt samen met geregistreerde vakmannen, Aannemers, Klusjesmannen die kwaliteit leveren aan de beste prijs én die tijd nemen voor uw project.

Bij novitas.be plaats u gratis uw opdracht/Klus en wij sturen deze door naar onze Vakmannen uit uw regio.

De vakman die tijd en ruimte heeft voor uw project zal zelf contact met u opnemen om de werken te overlopen en te bespreken.

Gedaan met afspraken die niet nagekomen worden of vakmannen die u niet of niet meer kan bereiken vanwege hun drukke agenda.

Novitas.be staat niet voor niets voor VERNIEUWING…..

http://www.novitas.be

Onze Vakmannen, Aannemers, Klusjesmannen nemen zowel U als Uw Project Serieus.

Alvast veel succes met uw zoektocht ,

Het Novitas.be – Team

Bekijk 1 andere vraag over dit project