Domotica: optimaal genieten van je badkamer

Domotica streeft er naar om alle belangrijke huishoudelijke taken te automatiseren. Met als streefdoel om de tijdsbesteding te optimaliseren.

Je komt thuis van een lange vermoeiende dag op het werk en met het openen van de deur zet de koffiemachine een kop koffie. Terwijl jij geniet van de koffie begint je bad te lopen. De juiste temperatuur – niet te warm en niet te koud – zodat je meteen in bad kan. De badkamer heeft de juiste temperatuur want de verwarming sprong aan toen je op je werk vertrok. Zodra je in bad stapt dimt het licht en speelt er een rustig muziekje. Met domotica kom je werkelijk ontspannen thuis!

Domotica: efficiënt energieverbruik

Mensen worden steeds milieubewuster en richten hun woning hiernaar in. De verlichting  gaat automatisch aan wanneer er iemand in de kamer is. Verlaat je de kamer? Het licht gaat terug uit. Met de tijdsinstelling van de verwarming regel je de juiste kamertemperatuur.  Juist voor je thuis komt wordt het huis verwarmd. Verlaten we het huis? De verwarming schakelt zichzelf uit.

Zelfs ramen kunnen automatisch open en dicht door een sensor die de warmte- en vochtigheidsgraad meet. Een sensor op de kranen zorgt dat het water enkel stroomt wanneer nodig.

Comfort in je badkamer met domotica

Met verschillende domoticatoepassingen kan je het comfort in je badkamer verhogen. Zo kan de verlichting in je badkamer zo ingesteld worden dat er op elk moment van de dag voldoende licht is. Bovendien gaat het licht aan en uit op basis van een sensor die aanwezigheid voelt. Daarnaast beschikt de badkamer over verschillende tijdsinstellingen. Zo kies je bijvoorbeeld wanneer de badkamer warm wordt, wanneer het bad vol loopt of wanneer de sauna opgewarmd moet zijn.

In deze badkamer kan een communicatiecentrum uiteraard niet ontbreken, voorzien van een gemakkelijk te bedienen paneel bij douche of bad, om muziek, de intercom of de tv op te zetten.

06/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?