Dille & Kamille – de eigenzinnige groene keten

Wie houdt van duurzaam wonen, heerlijk genieten en lekker koken is ongetwijfeld al eens een keertje binnengestapt bij Dille & Kamille, de eigenzinnige groene keten voor huis-, tuin- en keukenartikelen. Marjan Minderhoud, manager Marketing & Communicatie licht het succes van het concept toe.

Natuurlijke eenvoud

Homeproved: Wat maakt jullie organisatie uniek?

Iedereen die bij Dille & Kamille werkt, staat helemaal achter ons motto, ‘natuurlijke eenvoud’. Bovendien zijn we allemaal dol op onze eigen artikelen en dat dragen we met plezier over aan onze klanten.

Homeproved: Waaruit bestaat het assortiment van Dille & Kamille?

We hebben meer dan 3000 artikelen voor ‘huis, tuin en keuken’. De klant kan bij ons terecht voor een uiteenlopend aanbod: van bijzondere specerijen tot houten speelgoed of natuurlijke zeepjes, van mooi servies en kleurrijk tafeltextiel tot tuinschepjes en kruidenplantjes.

Homeproved: Wat is het meest verkochte ‘Dille & Kamille’ – artikel?

Dat is het mini-gardetje, een bedank-cadeautje na het huwelijk dat in grote aantallen wordt gekocht. Ook onze kleinste weckpotjes zijn erg in trek voor doopsuikers!

Homeproved: Wat zijn de nieuwste trends binnen de keukenartikelen?

Wij zijn eigenlijk niet zo heel erg bezig met trends en volgen zoveel mogelijk onze eigen lijn. Die speelt natuurlijk sterk in op de noden van de mensen. Nu men weer meer kookt en thuis bakt weten klanten ons goed te vinden voor bakvormen, leuke koekjesvormpjes en allerlei accessoires.

Homeproved: Wat is uw favoriete artikel uit de winkel?

Moeilijke keuze! Ik kook zelf heel graag, dus dat zou eigenlijk het hele assortiment aan keukenartikelen zijn. Als ik iets specifieks zou moeten kiezen, wordt dat onze granieten vijzel.  Door de grove binnenkant is deze perfect voor het fijnmalen van verse en gedroogde kruiden en het maken van pesto en currymengels. En hij is ook nog eens mooi!

Duurzaamheid troef

Homeproved: Op welke manier zijn jullie met duurzaamheid bezig?

Duurzaamheid is voor ons zeer belangrijk. Onze winkels worden zoveel mogelijk verbouwd en ingericht met milieuvriendelijke materialen. Ook voor ons assortiment zijn we op zoek naar steeds meer biologische artikelen. Onder andere onze koffie, bakmixen en meelsoorten, katoenen bad- en keukenhanddoeken en kruidenplantjes zijn biologisch. Veel van onze houten keukenspullen zijn overigens gemaakt van hout met FSC keurmerk en we hebben een uitgebreide en mooie collectie gerecycleerd glas.

Homeproved: Is er veel vraag naar organische producten? Zien jullie hier een stijgende vraag?

Die vraag neemt zeker toe. Onze klanten doen steeds bewuster inkopen en stellen kritische vragen over de herkomst van onze artikelen. Dit kunnen we alleen maar toejuichen! De steeds groeiende aandacht die kooktijdschriften besteden aan lekker biologisch eten speelt natuurlijk ook een belangrijke rol.

Dille & Kamille telt 21 vestigingen: 8 in België en 13 in Nederland. Voor een overzicht van de winkels kan je terecht op de website van Dille & Kamille. Ook in de hippe en handige webwinkel is een groot deel van het assortiment verkrijgbaar.

13/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?