Deze zero-impact design woningen smelten weg in het bos

Bedekt met zonnepanelen en gemaakt van een houten frame, energievriendelijker kan je deze boom-vormige design woningen niet maken. Deze prachtige nulenergiewoningen maken het leven in de bossen een genot!

Design woningen zonder impact op het milieu

De Deense architectuurstudent Konrad Wójcik heeft de manier waarop mensen buiten de steden leven heruitgevonden. Weg van lawaai en vervuiling, maar zonder impact op het milieu ontwierp hij boom-vormige design woningen met alles wat een duurzame woning nodig heeft, gelegen in het midden van een bos en op fietsafstand van de stad!

Inspiratie voor de zero-impact design woningen

Hij kreeg het idee van deze nulenergiewoningen door het stijgende disrespect voor de natuurlijke omgeving. Wójcik wou iets fris ontwerpen dat niet enkel onderdak biedt, maar ook aan alle noodzakelijke behoeften van de hedendaagse maatschappij voldoet. Daarnaast boden bomen hem de nodige inspiratie voor deze design woningen.

Zelfvoorzienende schuilplaatsen, net als bomen

Net als bomen zijn de design woningen geoptimaliseerd als zelfvoorzienende schuilplaatsen. Ze draaien op hernieuwbare energie, want de dennen-vormige woning is aan één zijde volledig bedenkt met zonnepanelen. Een waterpomp haalt energie uit de grond en een bio-reactor haalt energie uit het afval op het terrein. De grote ramen aan de voorzijde zorgen voor de juiste lichtinval en voorkomen verkwisting van energie.

Design woningen zonder ecologische voetafdruk

Wójcik geeft deze woningen een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk (eentje die bijna nihil is). De design woningen zijn namelijk gemaakt uit hout, verder zijn de muren tot de meubels allemaal gemaakt van herbruikbare materialen.

De woning heeft vier kleine verdiepingen en is ontworpen voor twee personen. Volgens Wójcik kunnen de design woningen gemakkelijk gebruikt worden als vakantiehuis, maar er is geen reden waarom het niet als gewone woning kan dienen. De woning is namelijk volledig ingericht om er functioneel in te kunnen wonen!

19/02/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?