Design woning: nieuwbouw in een voormalige loods

Waar vroeger een loods stond, vind je nu de eengezinswoning van architect Robin Van Beveren. Op de site van de voormalige loods trok Robin een nieuwbouw op met subtiele verwijzingen naar het industriële karakter van deze loods. Ben jij benieuwd naar deze reconversie van de loods in Brugge

Loods tot design woning

Op de plaats waar vroeger een opslagplaats stond in de Blekerijstraat te Brugge is nu een woning, praktijkruimte en atelier opgetrokken. Architect Robin Van Beveren heeft er zijn atelier, “Architectuuratelier 9a”, en woont er met zijn gezin. De nieuwe woning met praktijk heeft een sobere uitstraling die wordt ondersteund door subtiele verwijzingen naar het industriële karakter van de voormalige loods. De staalstructuur blijft overigens benadrukt binnen de strak afgewerkte muur- en plafonddelen.

Vernieuwbouw-design-woning

Robin Van Beveren bouwde zo diep als hij mocht gaan en creëerde een woning waarin de woonfuncties elkaar logisch opvolgen. Het volume van de woning past perfect binnen de terreinspecifieke omkadering van gemene muren. Door raakvlakken met de gemene muren wordt er overigens een beschutting gecreëerd. De nieuwe geveldelen van de nieuwbouwwoning zijn maximaal beglaasd, met uitzondering van de straatgevel. Hierdoor ontstaan er ook twee buitenkamers.

Neem samen met ons een kijkje in deze design woning:

05/12/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?