De voor- en nadelen van aluminium jaloezieën

aluminium jaloezieën

Als je je huis aan het inrichten bent, moet je sowieso rekening houden met je raambekleding. Ga je voor traditionele gordijnen, rolgordijnen, lamellen of jaloezieën? Eenmaal je de keuze hebt gemaakt en je bijvoorbeeld voor jaloezieën hebt gekozen, moet je alleen nog de materialen kiezen. Om je keuze te vergemakkelijken, zetten wij alvast enkele voor- en nadelen van aluminium jaloezieën op een rijtje.

Voordelen

Warmtewerend

Dergelijke jaloezieën zijn uitermate geschikt om zonnestralen tegen te houden. Aluminium laat namelijk geen licht door. Daarnaast zorgen aluminium jaloezieën ervoor dat er minder warmte je woning verlaat, waardoor er dus een kleiner bedrag op je energierekening zal verschijnen.

Vochtbestendig

Aluminium jaloezieën zijn in tegenstelling tot houten jaloezieën wél vochtbestendig. Ze zijn dan ook makkelijk te reinigen met wat water en zeep.

Hedendaagse uitstraling

Aluminium past ongetwijfeld in elk kantoor of elke woning door zijn hedendaagse en professionele uitstraling. Daarnaast ervaar je met een aluminium een rustige indruk in huis. Een klassieke of moderne woning? Aluminium jaloezieën passen er ongetwijfeld in!

Kleurrijke boel

Jaloezieën uit aluminium zijn in allerlei kleuren beschikbaar, net zoals jaloezieën uit pvc. Daardoor kun je een kamer dat tikkeltje extra geven of de ruimte wat meer laten opvallen.

aluminium jaloezieën kleur

Nadelen

Veel stof

Aangezien jaloezieën horizontale lamellen bevatten, vangen ze veel stof. Maar je kunt het vuil en stof natuurlijk wel eenvoudig verwijderen.

Minder geluiddempend

Aluminium jaloezieën zijn niet zo geluiddempend. Wil je minder last hebben van lawaai in je woon- of slaapkamer? Dan kies je het best voor houten jaloezieën.

Straalt geen warmte uit

Aluminium komt killer over dan bijvoorbeeld hout. Heb je een landelijke woning? Neem dan houten jaloezieën in plaats van jaloezieën uit aluminium.

aluminium jaloezieën

Houten, pvc of aluminium jaloezieën: een moeilijke keuze?

Welke jaloezieën je nu het best kiest, hangt volledig van jouw smaak af en naar wat je juist op zoek bent. Maar het is natuurlijk zaak om een weloverwogen keuze te maken. Zo zijn houten jaloezieën in je badkamer niet zo’n goed idee. Nog een tip: laat je jaloezieën op maat maken, want de prijs van een jaloezie is afhankelijk van de lengte en de breedte van je raam. Bovendien zien op maat gemaakte jaloezieën er nóg stijlvoller uit!

18/11/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?