De thema’s van Batibouw 2013 onder de loep

Exposanten, partners en professionals uit de bouwsector zijn alweer in Brussel samengekomen voor de 17de ‘Batibouw Building Lunch’. De thema’s voor Batibouw 2013 werden er in avant-première voorgesteld. De woonbeurs, die van 21 februari tot en met 3 maart 2013 zal plaatsvinden, focust op de terugkeer naar de stad, hernieuwbare energie en de transitie van stress naar zen.

Batibouw 2013: een afspraak die je niet mag missen

Batibouw is de grootste bouw- en renovatiebeurs in België die ieder jaar in de Heyzel plaatsvindt. De bezoekers kunnen er de laatste innovaties en nieuwe trends uit de sector ontdekken. Je kan er ook seminaries en andere evenementen rond specifieke thema’s bijwonen. Bovendien worden er tijdens de beurs verschillende prijzen uitgereikt.

De thema’s op een rijtje

Elk thema wordt apart behandeld, maar samen vormen ze een samenhangend geheel.

1. Terugkeer naar de stad

Geert Maes, de organisator van de beurs, heeft ‘terugkeer naar de stad’ als eerste thema van Batibouw gekozen. Mensen wonen almaar dichter bij elkaar. Ze richten oude gebouwen opnieuw in en vormen oude industriële sites om tot fraaie woningen. Ze nemen bijzondere initiatieven zoals daken in oases van groen omtoveren en gemeenschappelijke tuinen maken. Een woning delen is een trend geworden en in de stad leven wordt almaar populairder. Batibouw 2013 zal allerlei producten tonen die wonen in de stad alleen maar aangenamer zullen maken.

2. Hernieuwbare energie

Het tweede thema van Batibouw 2013 is hernieuwbare energie. De toekomst behoort toe aan hybride toestellen die fossiele brandstoffen met groene energie combineren. Op de beurs kan je een uitgebreid gamma ‘ecologische producten’.

3. Van stress naar zen

Wanneer je in de stad woont, krijg je ook dagelijks met stress te kampen. In onze maatschappij moet alles snel gaan en is rust een echte luxe geworden. Om kalmte te ervaren, moet je een echte thuis creëren. In die optiek worden meer en meer woonkamers en badkamers omgevormd tot plaatsen die ‘welbehagen en zen’ uitstralen.

Bereid je bezoek aan Batibouw 2013 voor

Batibouw 2013 vind plaats vanaf 21 februari tot en met 3 maart 2013. Bezoek de nieuwe site van de beurs en ontdek wat de exposanten te bieden hebben. De catalogus (papieren versie), met de exposantenlijst, zal vanaf februari verkrijgbaar zijn. Je kan hem ook op de beurs zelf verkrijgen.

05/12/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?